Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 395
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

W odpowiedzi na prośbę abym opisał w jaki sposób handluję. Przede wszystkim biorę pod uwagę money management, ustalam ile mogę przeznaczyć na każdy rynek, by w wypadku całkowitego nie powodzenia

Tutaj pokazuję jak można zrobić dniówkę kasjerki w Tesco w 1-3 minuty. Trade na 1-2 ticki . Zakup po kursie 2,06 i 2,04. W tym wypadku łatwo wyczytać ruch ze "ścian". Jak widzimy na zrz

Post którego nie miałem w planach, no ale są dwie albo i 3 kwestie do poruszenia więc do rzeczy. Pierwsza bardzo przyjemna, to green na którego czekałem cały Boży dłuugi set.  Druga - od razu opiszę

Posted Images

Rynek idealny. Pisałem na shoucie, 2,14 nie udało się złapać ale 2,10 i 2,12 jak najbardziej. 3 minuty do meczu i spadek na 1,94. Szkoda, że do pierwszego meczu przystąpiłem ostrożnie.

Tak czy inaczej: +11 ticków

yavor, wszystko pre lub w przerwach.

Odnośnik do posta

Podsumowanie 15 listopada. Mimo biedy na rynkach, nie jest źle. Ktoś mnie zapytał czemu raz mam green na 50f a raz na 2 funty. Dla mnie liczy się zysk, nie ważny jaki, jak powiedział franz - "wiem ile trzeba zapierdalać na te 2 funty więc je szanuję". Nie staram się z każdego rynku wyciągać kasy której nie idzie wyciągnąć.

Odnośnik do posta

Dziś praktycznie zero handlu, cały dzień na uczelni i fakt faktem brak rynków, łączny dzisiejszy zysk z screenem poniżej to około 7-9 funtów. Screen przedstawia rynek u/o Internationalu, najpierw patrzyłem jak duży on jest, jak widać nie za duży, więc stawka max 150-200f. Dwa skalpy.

Dobrej nocki,

Esca

Odnośnik do posta

Jakby to powiedzieć, kiepski traf z happy endem. Poniżej są 3 zrzuty, wszystkie zrobione na mniej niż 20 minut do końca meczu. Kupiłem 2,30 -2,28 za przeszło 700f uważając, że rynek już nie odbije. Błąd. Standardowo zrobił bym to tak: kupił bym te 2,30 za około 400f. i jak bym widział że odbił w górę to jeszcze bym dokupił wyższy 2,36 za drugie tyle. Jednak stawka już jak dla mnie na 1 rynek dość duża a dokupując kolejne kursy wyszło by przeszło 1K. W tej syt. poczekałem na to co stanie się przed samym meczem.

Pierwszy zrzut przedstawia moje ustawienie z odsprzedaniem na 2,28. Jak widać poszła winda w górę.

Jednak nie sprzedaję i nie tnę strat. (często podstawowy błąd robiony przez graczy - cięcie w panice)

Drugi zrzut to sytuacja na minutę przed rozpoczęciem meczu. Kurs spada, lecz jeszcze nie na mój poziom. Pamiętajmy że zostaje jeszcze 1 minuta a w takim czasie setki graczy może zbić kurs, (głównie ci co grają IP z opcją że nie padnie bramka w pierwszych minutach)

Trzeci zrzut to sprzedany kurs 2,28 i green.

A do meczu jeszcze całe 14 sekund.

Odnośnik do posta

Równie dobrze mogło nie wrócić a całkowicie wybić jak to lubi bywać w ostatnią godzinę :)

(często podstawowy błąd robiony przez graczy - cięcie w panice)

Podstawowy błąd robiony przez graczy to brak cięcia strat i czekanie na cud. Raz, dwa, trzy razy się uda, za czwartym zaboli.

Odnośnik do posta

Jednak nie sprzedaję i nie tnę strat. (często podstawowy błąd robiony przez graczy - cięcie w panice)

trochę się dziwię że tak doświadczony gracz to napisał.. oby tylko początkujący się nie sugerowali za bardzo takimi wpisami, cięcie w panice to jedno ale jak kurs wywala o 3-4 ticki i musiałeś czekać na sekundy do początku spotkania to drugie, oczywiście mogłeś mieć taką taktykę i czekać, ale po co takie teksty

Odnośnik do posta

Oj nie, nie o to zupełnie chodzi.

Sytuacja jest jaka jest, kursy u bukmacherów koło, 2,18 (średnia). Pierwszy kupiony zakład na 20 minut przed meczem, z doświadczenia wiem, że wielką rzadkością jest żeby kurs underu, takiego meczu poszedł na ponad 2,40.

Cięcia strat nie było w pre play po fluktuacji kursowej (czyli góra dół, góra dół). Często mam takie zdarzenia, ale teraz chciałem je pokazać i opisać żeby nie ciąć w sytuacji gdy może coś się zmienić.

Zapewne znacie swoje zagrania typu: back 2,50 skacze na 2,54 ( w tym czasie robicie reda) i za chwile kurs idzie na 2,46 - wtedy klniecie że nie potrzebnie. Bierzecie te 2,46 licząc że poleci w dół, a w tym momencie odbija na 2,48 i znów red. Po czym za moment idzie na 2,44.

Cięcie strat absolutne przed wejściem rynku w in play. Tego się trzymać należy.

Dodałem w nawiasie cięcie w panice (a cięcie zwykłe, to różnica).

Odnośnik do posta

Moje dwa ostatnie rynki today. Chociaż na Fishu był już red rzędu 60f to jest to rynek który dał mi green'a największego w ostatnich kilku dniach <3.

Wszystko jest handlem między gemami. (nie w przerwach które są co 3 gemy, lecz między każdym gemem).

Jak zaczęli się łamać (Rafa z Fishem) to kursy zaczęły wariować, stąd wziął się początkowy red.

Odnośnik do posta

Bardziej poranny rynek to Argentyna, na zestawieniu lepszy wynik. Wspomnę, że na Ferrer-Murray udało się chwycić około 4 funty. Żałuję tylko, że w tym czasie musiałem być na uczelni z kiepskim netem...

+ zestawienie dnia.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.