Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Wszystkich runków z dzisiaj zagrałem 2 . Rynek powyzej okazał sie rynkiem bez zysku i zanotowałem strate w wysokosci - Ł2.14. W drugim rynku niewielki + . Generalnie po pierwszym powaznym dniu jestem na minus .

post-2296-0-12440400-1349216404_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 506
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Osiek a możesz zrobic wykres za sam wrzesień? Tylko te kilkadziesiąt rynków tenisa? Coś jest nie tak, skoro notujesz zysk za cały miesiąc 118f a następnie 1 października jednym (!) rynkiem robisz gre

Czas na  podsumowanie i  uporządkowanie mojej gry , rynków . Zacznę  od początku .   Grę zacząłem  od 7 marca i od tego dnia będę prowadził swój dziennik .  Dziennik ten ma służyć do prowadzenia sta

Urlop , urlop i po urlopie !!!  Czas wracać do pracy .   Zbliża sie koniec miesiąca   września . Czas na podsumowanie moich zysków/strat  .     Jak widać miesiąc zamykam na + . Ale może zaczym będ

Posted Images

Czas na krótkie podsumowanie moich poczynań . W wielkim skrócie : 22 rynki i konto na – 6.16 f. To tyle dla zainteresowanych zyskiem/strata.

Ogólnie jestem zadowolony ze swoich poczynań poniewaz wszystkie rynki były grane pre . Postanowiłem skupic sie na rynkach CS i MO . Bez sensu jest wyszczególnianie co grałem za ile i kiedy , wole skupic sie na wyuczeniu pewnych nawyków i obserwowaniu pewnych zależnosci na rynkach. Spedzam duzo czasu na obserwowaniu zachowań rynków i kursów . Ucze sie codzienne i juz nie gram kazdego rynku lecz staram sie dobierac rynki które mnie interesują. W kolejnych podsumowaniach bede zamieszczał szczególowe informacje. Mam nadzieje , ze mój blog/dziennik bedzie wygladał inaczej niż dotychczas.

post-2296-0-88264200-1349639391_thumb.jp

Odnośnik do posta

Czas na kolejne podsumowanie tygodnia. Z uwagi na to ze ostatnio robiłem to w sobote , postanowiłem juz dzisiaj przedstawić moje sukcesy w tradingu sportowym. Prawde mówiec sukcesów nie było az tyle i w dalszym ciagu konto na minus , ale widze juz poprawe w doborze rynków co przełozyło sie na zyski . W dalszym ciągu mam jeszcze problem z wyborem rynków. Scan ponizej przedstawia chyba wszysko.

post-2296-0-06375700-1350080960_thumb.jp

Odnośnik do posta

Chyba lepszym rozwiazaniem bedzie codziennie uzupełniać dziennik. Wiec tak :

Zaliczyłem 2 rynki które ułozyły sie po mojej myśli i giełda równiez szła w tym samym kierunku. Kolejne 3 rynki wyjscie na zero . kolejny dzien na minusie.

post-2296-0-01114600-1350210962_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Wczorajszy dzien już troszke lepiej . Mniej rynków , ale wieksza skutecznośc. Z uwagi na to ze Trading sportowy nie jest jeszcze moim żródłem utrzymania ( a szkoda ) postanowiłem zrobic przerwe ! ( nic na siłe ) Musze przemyśleć raz jeszcze wszysko od nowa , dokształcic sie , zebrać wiekszy kapitał. Równoczesnie pragne podziekowac wszyskim którzy pomogli mi zrozumieć i wspierać dobrym słowem w trudnych chwilach. Jeszcze raz dziekuje i zycze powodzenia.

Ps. kontynuacja dzienniki/bloga mysle , ze bedzie prowadzona po powrocie.

post-2296-0-12723800-1350291117_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Po dluzszych przemysleniach stwierdziłem ze , ze wracam do tradingu sportowego i w dalszym ciagu ucze sie zachowań rynków. Co beda próbował grac ? piłka , konie , tenis. Wszysko pre. Nie stawiam sobie zadnych celów miesiecznych czy tygodniowych. Bede starał sie robic codzienne podsumowania gry jezeli bede cos grał . No to do dzieła.

Odnośnik do posta

Znalazłem rynek który miał dac zarobic łatwe pieniązki , okazał sie nie tak bardzo łatwym. Rynek MO Yenisey – SKA Poczatkowe wejscie z lay’em z kursem 2.00 okazało sie złym posunieciem . Rynek spadł o jakieś 4 ticki i nie czekajac tnołem strate. Pozostałem na obserwacji tego rynku gdyż po głebszej analizie Lay na gospodarzy powinien byc dobrym posunieciem i myśle ze powinienem cos zarobic. Postanowiłem jeszcze raz wejsc w ten rynek i całosc przyjeła mi sie z kursem 2.04. Na 2.5 godz. Przed meczem jestem jeszcze na minusie , ale postanowiłem poczekac. Stwierdziłem , ze jezeli wyjde na zero to zamykam rynek.

Rynek MO Yenisey – SKA odbił do poziomu 2.12 co pozwoliło mi zamknać pozycje na niewielkim plusie ok 1.5 godz. przed meczem . Celem było wyjscie na zero. Mysle ze w złym momencie wszedłem z Lay’em zebym poczekał troszke dłuzej z tą decyzja Zysk byłby duzo wiekszy. Na godzine przed meczem kursy wzrosły do poziomu 2.18 - 2.20 . Szkoda ze nie poczekałem , ale ciesze sie ze wyszedłem na zero w tym rynku ( zgodnie z załozeniem ) .

post-2296-0-84447400-1351589461_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Juz wczoraj zainteresowałem sie rynkiem MO Ural- Metallurg. Kursy w granicach 1.20. Najbardziej ciekawą zeczą dla mnie okazał sie over 2.5 w tym meczu wystawiony przez buki . Od samego poczatku krecił sie w okolicach 1.8 przy czy kursy na rynku MO wynosiły odpowiednio 1.18 – 1.20 . Wydało mi sie to troche dziwne i postanowiłem obserwowac ten rynek . Over 2.5 przy tak niskich kursach MO powinien byc na poziomie 1.3 -1.45 . ( tak myśle ) . Postanowiłem zagrac lay’a na gospodarzy juz wczoraj wieczorem. Nie powinno sie grac rynków nad którymi nie jestesmy w stanie zapanowac , ale pomyslałem sobie ze przy tak niskim Lay’u nic nie powinno sie stac. Ku memu zdziewieniu na 5 godzin przed meczem miałem juz całkiem fajny Zysk ,( kursy skoczyły do poziomu 1.25 -1.26 ) ale nie przyjeła mi sie cała stawka. Postanowiłem poczekać az wszysko sie ładnie przyjmie. Całosc przyjeło mi na 4 godz. przed meczem z najwyzszym kursem 1.25 . Niski Lay , ale po przyjeciu całej stawki kazdy tick w góre czy w dól to juz nizly zysk /strata. Trzeba bardzo uwazac na niskie Lay’e w przyszłosci. !!!

Kursy znowu spadły , ale cały czas jestem na plus . Zastanawiałem sie czy juz wyjsc z tego rynku. Lepszy mniejszy plus niz żaden , ale jak zobaczyłem ze over 2.5 podskoczył do poziomu 1.90 to postanowiłem poczekac na rozwój sytuacji. Na 3 godz. Przed meczem jestem na niewielkim minusie. ! Over 2.5 zaczoł spadac i kursy z MO równiez zaczeły spadac.

Na 2.5 godz. Rynek jakby zamarł , ale ja dalej obserwuje over 2.5 który jakby miał zamiar isc do góry. Dodatkowo obserwuje rynek CS 0-0 i AU .

Do meczu 30 min. a ja ciagle na minusie wprawdzie nie wielki , ale minus. Over 2.5 powrócił do poziomu 1.90 . Ustawiłem sobie Stop Loss 2 ticki nizej azeby strata nie była za bardzo bolesna.

Na 15 min. przed meczem postanowiłem sprzedać zakład ze strata. Jak pisałem wyzej nie jest to az tak bolesna strata lecz nauka z której wyciagne wnioski na przyszlosc .

Podsumowujac :

Najlepszym momentem sprzedazy był okres na ok 5 godz. przed meczem i byłby całkiem fajny Zysk mimo iz nie cała stawka była przyjeta. Poswieciłem temu rynkowi bardzo duzo czasu i wraz jestem na minus !!!

post-2296-0-06139900-1351600282_thumb.jp

Odnośnik do posta

Obserwowałem jeszcze dzisiaj rynek Mo Gremio – Millonarios . Ustawiłem sie z Lay’em w kolejce z kuresm 1.47. Rynek over 2.5 zaczoł spadać wiec moja stawka przyjeła sie w całosci na 35 min. przed meczem . Wiekszośc buków zaczyna podnosic kursy . Cały czas over 2.5 szalał i postanowiłem odsprzedać zagłady w ostatniej chwili czyli na ok. minute przed. Zysk niewielki , ale jest . Mozna jeszcze pochandlowac w ostatniej godzinie , ale trzeba uwazać , ja miałem cały czas ustawiony Stop Loss 2 ticki nizej .

post-2296-0-05344000-1351641156_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Wczorajszy dzien.

Zagrane – 3 rynki

Rynki na zero – 0

Rynki na minus - 1

Rynki na plus - 2

Zysk/Strata - - 3.90 L

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Dzisiaj równiez zaczołem obserwowac rynek Twente – Den Bosch . Poczatkowo zwróciłem wage na rynek over 2.5 który oscylował w granicach 1.25 . Kursy na rynku MO jakos wydały mi sie za niskie . Po około godzinnej obserwacji postanowiłem wejsc z Ley’em na gospodarzy w rynku MO . Rynek over’a 2.5 zaczoł isc do góry co tylko potwierdziło moje przypuszczenia. Buki zaczynaja podnosic overa 2.5 . Do meczu jeszcze pozostało 6 godzin a moja stawka juz sie przyjela i pozostało czekać az kursy podskocza.

Rynek okazał sie isc w kierunku moich spostrzezen ( 4 ticków na + ) Bardzo ładny green na 4,5 godz. przed meczem.

Zakupy na Rynekach MO

- Lay Twente – 1.15 --> Back 1.19 .

post-2296-0-28404200-1351774757_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Wczorajszy dzien moge zaliczyc do udanych . Byłem obecny na kilku rynkach i nie wszyskie rynki okazały sie dobre dla mnie mimo to dzien zamknołem na +

post-2296-0-91871900-1351850827_thumb.jp

Odnośnik do posta

Czas na małe podsumowanie wekendu. Ogólnie jestem nie zadowolony ze swojej gry. Musze jeszcze wyeliminować głupie wejscia w rynek ! Pozytywne jest to , ze nie gram kazdego rynku lecz staram sie analizować głebiej dany rynek . W załączniku chyba wszysko widać .

Po woli zaczynam obserwacje rynków LM , ale czy co zadgam ???

Przyznam szczerze ze nie bardzo jest czas na pisanie ...

post-2296-0-04829800-1352090957_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Postanowiłem równiez poczytać o wyscigach konnych. Wiadomo poczatki nie sa łatwe , ale ..... . mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej .

Odnośnik do posta

Przegladajac rynki w Lidze Angielskiej wpadł mi w oko mecz Newcastle Utd - Swansea . Mecz z faworytem lecz chyba nie do konca. Wszyscy bukmacherzy podnoszą rynek MO , spada rynek under 2.5 . Postanowiłem juz teraz dokonac zakupów na tym meczu. Pozostało czekac ....

Back - 1:0 - 9.80

Back - u2.5 - 2.06

Back - 0:0 -17.00 ( w kolejce )

P.s. dodam , ze straciłem wysmienitą okazje na zarobek w meczu Man City . Na rynku AU we wtorek wisiało ł200 na Back z kursem 5.0 . Sprawdziłem w srode zeby zagrac a kursy juz spadły do poziomu 3.60 Lay . Rynki CS trzeba obserwować wcesniej !!!

post-2296-0-14559200-1353051512_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.