Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

To moze ja podam jakis przyklad, a mianowicie ostatnio Mecz Janowicz-Gulbis w godzinach 22.00-00.00 Kurs wachal sie w granicach 1.59-1.53 i nic nie zapowiadalo wzrostu , jednak przez noc nastapilo wybicie kursu do 1.77, z (1.56 byl o godzinie 00.00)

Edytowane przez Korazz34
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Można jakiś przykład, bo nie raz i nie dwa zostawiam na noc i jeszcze takiej wyjebki nie widziałem i dalej ciężko mi to sobie wyobrazić. Po drugie nawet jak już raz na rok taki kwiatek miałby mieć miejsce to budżet od tego się "nie rozpadnie".

Nie kolekcjonuję wykresów, wybacz, a na słowo i tak byś pewnie nie uwierzył. Kolega powyżej podał przykład, który nota bene miał miejsce zaledwie kilka dni temu. Co do piłki nożnej to kto jak kto ale Ty maverick nie powiesz mi, że windy kilkunastu ticków na piłce to rzadkość... ("nawet jak już raz na rok taki kwiatek miałby mieć miejsce to budżet od tego się "nie rozpadnie")

Odnośnik do posta

Ok, przykład jest. Natomiast z własnego doświadczenia wiem, że takie sytuacje są sporadyczne, jeśli wasze obserwacje mówia co innego, to tak z ciekawości wrzuccie jakies dane ile było tych wind na ile rynkow.

Bartek mowimy o godzinach nocnych w dzien to ja wiem ze wind mozna złapac albo nimi oberwac "na pęczki".

Odnośnik do posta

pozwole sobie wtracic swoje trzy grosze ;) osobiscie nigdy nie zostawiam otwartej pozycji na pastwe losu. a taka jest zostawianie na noc. ale to moja subiektywna opinia, gdzy moje rano zaczyna sie stosunkowo pozno :D

Odnośnik do posta

Mi się też często zdarza zostawić na noc i w wiekszości przypadków są to zyskowne opcje. Bardzo żadko jest tak, aby nagle kurs zawrócił i poszła winda, jak rano/dopołudnia (na piłce nożnej). Na pewno nie jest to jakieś super rozsądne nie dawać SL, jednak z moich obserwacji wynika, że na noc mozna się spokojnie o takie coś pokusić ;)

Odnośnik do posta

Ja ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej jednak zostawić SL na noc. Sam kilka razy złapałem się na niezłego reda. Musisz sam ocenić na ile ustawić SL. Wszystko przyjdzie samo z doświadczeniem. Spróbuj pograć jakiś czas ze SL, a później bez i zobacz w którą stronę lepiej sie ustawić. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Te w głowie bywają własnie zazwyczaj najwazniejsze, oczywiście jesli możemy kontrolować cały czas rynek ;) Tak bez programu to raczej automatycznego stop lossa nie ustawisz. jeśli już masz program, np geeeks toy to pamiętaj, że musi on być włączony, aby "reagować" ;)

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzień był dla mnie nadspodziewanie dobry mimo, że nie grałem pre play żadnego meczu tenisowego. Zysk który dzisiaj wygenerowałem trochę mnie zaskoczył, ale oczywiśćie pozytywnie ;)

post-1770-0-35509300-1341178639_thumb.pn

Na cztery zagrane rynki, trzy były pre play, a jeden handel odbył sie w czasie przerwy meczu Hiszpania-Włochy

Łącznie konto powiększyło się o 6,27E

Odnośnik do posta

Na noc jeszcze ustawiłem się w kolejce na Jarosławę Shvedovą. Wszędzie kursy na nią lecą, a na BF jest kurs zawyżony dlatego mam nadzieję,że jeszcze zleci do rana.

Odnośnik do posta

Kurs na Shvedovą mnie zawiódł i nie poszedł w stronę w którą bym chciał, także wyszedłem z redem. Jak sie okazało było to dobre posunięcie bo później kurs uciekł jeszcze bardziej i byłoby bardzo czerwono.

post-1770-0-55494700-1341261006_thumb.pn

Jarosławę odbiłem sobie innym wejściem pre play, a mianowicie w rynek MO fińskiej ligi piłki nożnej. Jak do tej pory zrobiłem na nim największego greena pre play od początku mojej przygody z tradingiem :)

post-1770-0-40763200-1341261161_thumb.pn

Podsumowując:

Back Shvedova za 4,80, a potem lay za 4,90: -2,43E

Back VPS 2,12, a potem lay za 1,98: +8,06E

Łącznie: +5,63E

Odnośnik do posta

Dobre wejście na VPS ja się niestety spóźniłem, graty :)

Dzięki :) Muszę przyznać, że to dzieki Tobie zwróciłem uwagę na ligi skandynawskie. Tak to bym czekał dalej na rozpoczęcie sezonu w topowych ligach ;)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.