Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Superpuchar dał nieco zarobić:

Rynek MO zagrany ok. południa, kiedy kurs na Bayern po spadkach zaczął iść w górę. Lay Bayern wzięty po 1.74, sprzedany po 1.78.

post-3292-0-42669000-1377895842_thumb.jp

Z kolei rynek UO to już tradycyjnie granie w przerwie, sprzedany po ok. 10 minutach i zarobiony 1 tick.

post-3292-0-36426200-1377896139_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Cześć, mam na imię Michał, 24 lata i pragnę zmienić swoje życie na lepsze Nieco poważniej… przygodę z zakładami zacząłem ponad 6 lat temu od bukmacherki i to ciągnęło się mniej więcej do końca wrze

Nie jest łatwo 'pochwalić się' takim wyczynem, jednak może w ten sposób wbiję sobie do głowy, dlaczego moja gra stoi w miejscu. Po kilku dobrych dniach przychodzi jedno spotkanie, które burzy wszystki

Leverkusen - Lazio Lay Leverkusen @ 1.59    pinek przed chwilą puścił kurs z 1.60 do 1.52 po czy następuje korekta - obecnie u nich 1.58 na BF wykres wg mnie wykres wskazuje, że powinno nastąpić

Posted Images

Dzisiejszy dzień nie był najgorszy, choć mógł być lepszy.

Początek dnia to łapanie typu na Chievo - wzięte po 5.0, po godzinie godzinie sprzedany po 4.9. Ten rynek pozwoliłby zarobić dużo więcej, przed meczem kurs poleciał nawet do 4.4

post-3292-0-33460600-1377987957_thumb.jp                               post-3292-0-66176200-1377987956_thumb.jp

Innym typem MO był Everton, wzięty na krótko przed rozpoczęciem spotkania, kiedy to kurs zaczęły spadać. Tutaj również można było wyciągnąć nieco więcej, jednak obecnie poluję na ticka.

Wszystkie rynki uo to już granie w przerwie. Źle rozegrany jedynie rynek Evertonu, jednak w tym czasie moje niezdecydowanie co do rynków wyglądało mniej więcej jak screen Traderów zamieszczony na FB, przez co przespałem odpowiedni moment wejścia i rynek zamknąłem ze stratą 1 ticka.

post-3292-0-52120300-1377988251_thumb.jp

Odnośnik do posta

post-3292-0-71943500-1378126419_thumb.jp

Niedzielne granie można podzielić na kilka grup:

1. Rynki MO - ciężko cokolwiek rozsądnego tutaj napisać, widzę że kursy zmierzają w jednym kierunku to staram się podpiąć do właściwego pociągu, jedynie na Arsenalu pojechałem nie w tą stronę.

2. Większość rynków UO - wyczekiwanie odpowiedniego momentu w przerwach, aczkolwiek na Liverpool-ManU powieźli mnie niesamowicie. Zbyt wczesne wejście w rynek, w następstwie kurs zleciał jeszcze 2 ticki niżej i już nie wrócił do ceny zakupu co mnie dość mocno zredowało.

3. Arsenal - Tottenham uo 3.5 i Liverpool-ManU uo2.5 - skalpowanie w trakcie drugich połówek.

Mimo wszystko weekend można uznać za udany, zarobione prawie 16€, co w porównaniu do banku sprzed weekend daje ponad 12% zysku.

post-3292-0-69145200-1378127300_thumb.jp

Odnośnik do posta

Back Academica 5.5

Lay Academica 5.4

+ 1 tick

post-3292-0-64581500-1378148660.jpg

Typ zagrany jeszcze w trakcie trendu spadkowego, przed wybiciem windy z poziomu ok. 5.3 do 6.0. Mało pieniędzy na rynku, a zwłaszcza po stronie gości (ok. 20 tys. przed rozpoczęciem) ale coś tam udało się uskubać.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Back na Arsenalu okazał się dobrym posunięciem. Kurs spadł do 2.28, ostatecznie wyszedłem z rynku nieco wcześniej zarabiając 2 ticki.

W tym miesiącu moja gra jest nieco chaotyczna, wchodzę na te rynki w których dostrzegam okazje. Efekt nie jest najgorszy jednak zdarzają się wpadki. Jedną z nich był rynek HT UO 3.5 Barcelona - Sevilla. Kurs w przerwie nie miał momentów odbicia, co w końcowym efekcie przełożyło się na dość kosztowny spadek o 5 ticków.
Rynek ten pokazuje, że rynki pre nie zawsze zachowują się w ten sam sposób, nawet gdy wydaje nam się że pewien sposób gry nie powinien nas już zaskoczyć.

Ostatni tydzień to już wyjątek od wcześniejszego sposobu grania, czyli wchodzenie na rynki in play. Wynik co prawda dość znaczny, jednak w niektórych przypadkach bardziej dopisywało szczęście aniżeli rozsądna gra. Być może, jeśli uda się dopracować momenty wyjścia, ten sposób gry będzie bardziej efektywny niż momentami niezwykle 'emocjonujący' tryb pre ;)

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

Typ okazał się dobry, zły był jedynie moment wyjścia. Przed południem, po osiągnięciu maksymalnego poziomu 3.30 ( w którym to odsprzedałem swój kurs), kurs stopniowo spadał, by przed meczem zejść nawet do poziomu 2.76, a więc można było zarobić ok. 10 ticków. Zabrakło chłodnej głowy oraz radzenia sobie w sytuacji, gdy kurs idzie ewidentnie nie po naszej myśli.

Odnośnik do posta

A ja myślę, że to MM. Wg mnie dobrze postąpiłeś, może troszkę za późno ciąłeś, bo optymalnie byłoby ciąć po 2.98/3, ale liczy się fakt, że zaakceptowałeś stratę. Potem mogłeś probówać dalej wchodzić, kwestia podejśćia. Moim zdaniem postąpiłeś słusznie, uczysz się dobrych nawyków ;) Spójrzmy chociażby z innej strony, kurs idzie w stronę 3.30, Ty nie tniesz z nadzieją że wróci i spadnie, idzie info że kilku podstawowych graczy nie zagra, kurs leci w górę jeszcze bardziej i strata rośnie. Trzeba patrzeć także na drugą stronę medalu, gdyby poszło wyżej, to cieszyłbyś się że pociąłeś po tym kursie :P

Odnośnik do posta

Ciągle uczę się ‘dobrych‘ nawyków. Przeanalizowałem swoją dotychczasową grę i w grze pre wygląda to dość dobrze, mocno kuleje za to in play. Podczas obecnego kilku dni z euro grałem tyle, na ile pozwolił czas. Poniżej krótki opis każdego spotkania:

1. Back Czechy 3.35, lay 3.30 - spodziewałem się tutaj większego spadku na Czechów jednak wcześniejszy nieudany typ z ruskimi kazał zachować większą ostrożność. Przed meczem kurs spadł do 3.10

2. Bułgaria - Chorwacja back under 2.12, lay 2.04, typ zagrany podczas rzerwy spowodowanej zamieszkami na trybunach.

3. Holandia - Kazachstan back remis 3.95, lay 3.9, typ zagrany w przerwie, po zakupie kurs powędrował jeszcze do 4.0 by po kilku minutach, przed rozpoczęciem drugiej połowy spaść do 3.90.

4. Białoruś - Słowacja back remis 2.28, lay 2.26, j/w kupione krótko po gwizdku na przerwę, następnie kurs najpierw idzie w górę do 2.30 po czym spada do 2.26.

post-3292-0-05976200-1413204907_thumb.jp

Odnośnik do posta

Na dziś tylko jedno spotkanie. Kurs na Izrael powoli szedł ku górze, nie widziałem tam miejsca dla siebie, więc zaatakowałem back Andora @ 32. Płynności po tej stronie praktycznie nie było, przez co wszystkie operacje zajęły mi ok. 20 minut. 

Back Andora @32, lay@ 29. Przed meczem kursem zjechał w granice 26.

Stawka nieco ponad 10€, tak więc z jednego rynku wykręcone ponad 9% banku.

post-3292-0-38822300-1413235194.jpg      post-3292-0-33249900-1413235197_thumb.jp

A obecnie ustawiłem się z back'iem na Polskę. Inwestycja nieco ryzykowna jednak mam nadzieję, że gamblerzy nie zawiodą ;-)

post-3292-0-16656300-1413235307_thumb.jp

Odnośnik do posta

Ostatni dzień eliminacji:

1.       Polska – Szkocja, nad ranem kurs poleciał z 1.89 do 1.93, zamknąłem pozycję jak się później okazało w najgorszym momencie. W późniejszym czasie kupiłem raz jeszcze po 1.92 by sprzedać po 1.91.

2.       Finlandia – Rumunia – środki z poprzedniego meczu przerzuciłem na back Finlandia @2.80, gdzie kurs od rana stopniowo spadał. Po kilku minutach sprzedane po 2.74 i 2.76.

post-3292-0-13912300-1413371499.jpg

3.       Niemcy – Irlandia – szybkie wejście back draw po gwizdku na przerwę, sprzedaż po ok. 2 minutach, zarobiony 1 tick.

post-3292-0-58846700-1413371499_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • 9 months later...

Do RT się raczej nie nadaje ze względu na mały obrót ale moze ktoś skorzysta lub wykorzysta do swoich analiz.

Lay Lech @ 2.20

https://www.betfair.com/exchange/plus/#/football/market/1.119895842

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Leverkusen - Lazio

Lay Leverkusen @ 1.59 

• pinek przed chwilą puścił kurs z 1.60 do 1.52 po czy następuje korekta - obecnie u nich 1.58
  • na BF wykres wg mnie wykres wskazuje, że powinno nastąpić odbicie na kilka ticków
  • w moim odczuciu kurs na Leverkusen jest zaniżony

post-3292-0-94637700-1440584887_thumb.pn

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.