Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

mazi trend i ciagla kontrola tego co dzieje sie na rynku. osobiscie odkad nie gram u bukow zaprzestalem jakichkolwiek analiz formy, skladow etc. staram sie kontrolowac rynek na biezaco i reagowac na to co sie dzieje.

nie przejmuj sie redem, wymazuj go szybko z pamieci, zobacz wczesniej jak bylo ladnie zielono i kontynuuj walke na rynkach :)

Edytowane przez yavor
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bardzo dawno nic nie pisałem odnośnie stanu finansowego mojej gry na BF. Między innymi dlatego, że bardzo mocno ograniczyłem swoją obecność na giełdzie, a stało się to z różnych powodów: zmiana pracy

Dopiero teraz znalazłem chwilę, aby rozliczyć ostatnią propozycję, więc podsumowując krótko, typ był dobry, ale  własnie do poranka w dniu meczu. Potem nastąpiło odwrócenie trendu, na czym też można b

W odpowiedzi na pytania od użytkowników, mając trochę czasu dziś z rana postanowiłem jednak skrobnąć parę zdań jak obecnie gram i dobieram rynki. Kiedyś już co prawda pisałem trochę o tym, j

Posted Images

mazi bf i bookies to dwie rozne sprawy. Faktycznie bardzo czesto info o skladach i o tym czy pilkarze maja sraczke nie ma odbicia na gieldzie. redem sie nie przejmuj - kazdy je lapie. Nie wycofuj sie tez z podawania typow - jestes w tym bardzo dobry i nalegam na kontynuowanie.

Odnośnik do posta

Dzięki panowie za dobre słowo ;) Wczoraj jeszcze zapomniałem o wyniki handlu Napoli - Milan, który podobnie jak inter - Roma rozpocząłem zaraz po porażce tych pierwszych w CL. Jak widać taka taktyka gry jest profitowa i dość bezpieczna. Niepotrzebnie jeszcze wchodziłem w rynek AU Realu tuż przed meczem, gdzie wypracowałem kolejnego reda... Typów nie chcę za bardzo podawać, gdyż póki co mogą to być typy, na tzw "emocje", ale, może mnie przekonaliście, zobaczymy jak to z tym będzie...

na dziś Karlsruher - St. Pauli - spadek gości - forma, pozycja w tabeli + buki + wykres

Milan - Udinese (środa 21.09) -> wzrost Milan 1,75 - buki już podnoszą, co chyba najważniejsze, dodatkowo Milan wczoraj poległ co prawda z bardzo mocnym Napoli, ale ma straszne braki kadrowe: Ibrahimovic, Boateng, Ambrossini, Flamini, Gatusso, Zambrotta. Udinese w tym roku jak dla mnie duże zaskoczenie, pomimo sprzedaży swoich asów jak Sanchez, Zapata, czy Inler prezentują dobrą formę ( w lidze 2 przekonywujące wygrane), dużo nie brakło, a wyeliminowali by Arsenal (wiem, ze forma Arsenalu też daleka od ideału, ale zawsze coś) z CL i mają niezawodnego Di Natale.

Chievo - Napoli (środa 21.09) -> spadek Napoli 2,16 - nie ma co się rozpisywać, analogiczna sytuacja jak wyżej, dużo mocniejsza drużyna co pokazują choćby ostatnie wyniki, praktycznie brak osłabień kadrowych, kursy już spadają...

Villarreal - Mallorca (wtorek 20.09) - wzrost gospodarzy ( do obserwacji) - forma zółtej łodzi podwodnej nie napawa optymizmem, Mallorca do potentatów też nie należy. Forma + buki + wykres mówią mi o wzrostach.

Jako ciekawostkę - normalnie podałbym to, ale zobaczcie sobie w lidze szwedzkiej AIK, forma + miejsce w tabeli wskazywałoby kurs w takim meczu jakieś 1,4 no gospodarzy, jednak to już chyba koniec sezonu i goście bronią się przed spadkiem, a AIK nic więcej nie ugra, ani też nie straci. Ja tego nie gram bo już i tak dość wysoko, ale kto chętny ten może przyłożyć lay ;)

wczoraj - 48,54 €

od 16.09.2011 -> - 35,08 €

post-366-0-86549100-1316421978_thumb.png

post-366-0-74367200-1316422012_thumb.png

post-366-0-54077900-1316422021_thumb.png

Odnośnik do posta

Wczoraj mój trading był bardzo skromny, chyba odczuwam jeszcze niepewność po tych redach niedzielnych. Dziś już troszkę bardziej zdecydowanie spróbuje. Póki co Villarreal rośnie z przewidywaniami. Obecnie 1,83, gdzie część stawki już oddałem. Z drugą częścią czekam na drugą windę, bo myślę, że kurs nawet 1,9 jest na tym rynku realny.

post-366-0-63327600-1316508899_thumb.png

Na dziś wypatrzyłem sobie jeszcze spadek Realu Sociedad (2,04). Ponadto dalej siedze na jutrzejszych rynkach Napoli i Milanu.

wczoraj -> +0,37 €

od 16.09.2011 -> - 34,71 €

post-366-0-10744800-1316509103_thumb.png

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Dzisiejszy trading mogę uznać za udany, jednak pozostaje we mnie jeszcze mała niepewność co do wchodzenia za większe kwoty... Dobrze przewidziałem rynki i trendy, były prawie w każdym przypadku odpowiednie wejścia i wyjścia, czytane z wykresów, rozkładzie gotówki itd (tutaj szczególnie przykład Sociedad), więc ogólnie trzymałem się swoich zasad, choć nie do końca wykorzystałem ten potencjał. Najbardziej żałuje dobrze przewidzianego wzrostu interu ( z okolic 1,70 do 1,97 przed meczem), którego jednak praktycznie nie ruszyłem, z tego powodu, że miałem już gdzie indziej pieniądze rozłożone.

Na jutro dalej trzymam wzrost Milanu i spadek Napoli, tym bardziej, że w drużynie Chievo nie zagra napastnik S. Pellissier, który stanowi nie tylko o sile ataku, ale w dużym stopniu ma wpływ na grę całego zespołu. Napoli za to niemal w komplecie, do Werony nie pojechali tylko kontuzjowany Lavezzi, Campagnaro oraz Dossena.

post-366-0-30716600-1316557107_thumb.png

Dodatkowo uważam, że Malaga powinna spaść, ale póki co jestem ostrożny, bo wykres i kursy u buków nie jednoznacznie wskazują na spadek.

post-366-0-99262400-1316557414_thumb.png

Wszystkie pozycje zagrane z Carling Cup, to propozycje gry Badgera, u którego razem ze Stoyanem zdecydowałem się wykupić abonament. Stawki jak na razie przyjąłem bardzo małe, bardziej chcę sprawdzić, co gra i jakie ma wyniki, ogólnie przekonać się, jak to będzie wyglądać, jak grać jego typy, czy przyjąc swoje modyfikacje itd.... Zyski/straty nie będą wliczane na pewno do ogólnego rozrachunku z tradingu, tylko przyjmiemy do tego osobny podział.

dziś -> +3,89

od 16.09.2011 -> - 30,82 €

Badger - +1,11 €

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Wczorajszy handel... czerwony, prawie bordowy...

Zauważyłem, że przewiduje większość rynków, ale zawsze najwięcej pieniędzy włożę w ten, akurat, na którym idzie nie po mojej myśli. Chodzi o słynne, wczorajsze Napoli, tak rekomendowane prze mnie. Do wczorajszego poranka wszystko było dobrze i kurs spadał, miałem kupione w sumie za 2,18 i mogłem sprzedać za 2,06, ale czekałem jeszcze (1,2). Gdy wczoraj zasiadłem do komputera poszła już pierwsza winda gdzieś powyżej 2,20 (2). Pomyślałem sobie, że tylko chwilowe wybicie i zaraz wróci, gdyż sprawdziłem info i nic nowego o składach nie było wiadomo. Odszedłem od komputera dosłownie na chwilę, gdy przyszedłem nie było czego zbierać, kurs w okolicach 2,50... (4) Poszukałem info i rzeczywiście okazało się, że Napoli wystawia rezerwowy skład... W tym momencie złamałem zasady m.in, tą, że z rynków, które mam ustawione na noc i długoterminowych, wychodzę przed bardzo prawdopodobnymi poranny windami lub innymi fluktuacjami. Dalej dałem popis już kompletnej amatorki. Kurs utrzymywał się skonsolidował na poziomie około 2,5, znowu pomyślałem, że z tym składem, może nie okaże się to prawda i przed meczem trochę spadnie, opamiętałem się jak zobaczyłem back na 2,7... (5).

post-366-0-69964100-1316677340_thumb.jpg

Zrobiłem tutaj dużo błędów, trzeba było brać reda, jak było po pierwszej windzie, tym bardziej, że wiem, że w takich sytuacjach zaraz lubi wystąpić kolejna. Mogłem przesiąść się na rynek CS Juce 3-0, który obserwowałem i tam kurs z 11,5/12 poleciał zgodnie z przewidywaniami aż do 9,4. reszta rynków z przewidywaniami, tylko co z tego, jak włożyłem z nie grosze w porównaniu z Napoli. Musze zmienić swoje podejście do handlu, wrócić do starych nawyków, bo jak tak dalej pójdzie to za jakiś czas wyczyszczę sobie bank. Co do podawania typów i dalszego prowadzenia bloga miałem pewne wątpliwości wczoraj, że nie mogę już nic ciekawego i kształcącego zaproponować innym, o typach już nie wspominając, bo wyniki tragiczne. Dziś nie wiem jeszcze jak to dalej będzie wyglądać, czas pokaże...

post-366-0-32193600-1316677446_thumb.png

Zapomniałbym jeszcze o Badgerze (to co z Carling Cup). Jemu też wczorajszy dzień nie wyszedł, a ja pełen negatywnych emocji postanowiłem zwiększyć stawki i wyszło jak wyszło...

dziś -> -34,36 €

od 16.09.2011 -> -65,18 €

Badger dziś -> -27,11 €

Badger łącznie -> -26 €

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Wczorajszy handel... czerwony, prawie bordowy...

Zauważyłem, że przewiduje większość rynków, ale zawsze najwięcej pieniędzy włożę w ten, akurat, na którym idzie nie po mojej myśli. Chodzi o słynne, wczorajsze Napoli, tak rekomendowane prze mnie. Do wczorajszego poranka wszystko było dobrze i kurs spadał, miałem kupione w sumie za 2,18 i mogłem sprzedać za 2,06, ale czekałem jeszcze (1,2). Gdy wczoraj zasiadłem do komputera poszła już pierwsza winda gdzieś powyżej 2,20 (2). Pomyślałem sobie, że tylko chwilowe wybicie i zaraz wróci, gdyż sprawdziłem info i nic nowego o składach nie było wiadomo. Odszedłem od komputera dosłownie na chwilę, gdy przyszedłem nie było czego zbierać, kurs w okolicach 2,50... (4) Poszukałem info i rzeczywiście okazało się, że Napoli wystawia rezerwowy skład... W tym momencie złamałem zasady m.in, tą, że z rynków, które mam ustawione na noc i długoterminowych, wychodzę przed bardzo prawdopodobnymi poranny windami lub innymi fluktuacjami. Dalej dałem popis już kompletnej amatorki. Kurs utrzymywał się skonsolidował na poziomie około 2,5, znowu pomyślałem, że z tym składem, może nie okaże się to prawda i przed meczem trochę spadnie, opamiętałem się jak zobaczyłem back na 2,7... (5).

post-366-0-69964100-1316677340_thumb.jpg

Zrobiłem tutaj dużo błędów, trzeba było brać reda, jak było po pierwszej windzie, tym bardziej, że wiem, że w takich sytuacjach zaraz lubi wystąpić kolejna. Mogłem przesiąść się na rynek CS Juce 3-0, który obserwowałem i tam kurs z 11,5/12 poleciał zgodnie z przewidywaniami aż do 9,4. reszta rynków z przewidywaniami, tylko co z tego, jak włożyłem z nie grosze w porównaniu z Napoli. Musze zmienić swoje podejście do handlu, wrócić do starych nawyków, bo jak tak dalej pójdzie to za jakiś czas wyczyszczę sobie bank. Co do podawania typów i dalszego prowadzenia bloga miałem pewne wątpliwości wczoraj, że nie mogę już nic ciekawego i kształcącego zaproponować innym, o typach już nie wspominając, bo wyniki tragiczne. Dziś nie wiem jeszcze jak to dalej będzie wyglądać, czas pokaże...

post-366-0-32193600-1316677446_thumb.png

Zapomniałbym jeszcze o Badgerze (to co z Carling Cup). Jemu też wczorajszy dzień nie wyszedł, a ja pełen negatywnych emocji postanowiłem zwiększyć stawki i wyszło jak wyszło...

dziś -> -34,36 €

od 16.09.2011 -> -65,18 €

Badger dziś -> -27,11 €

Badger łącznie -> -26 €

Trzymałeś się założeń grając Badgera? Mi wyszedł wczoraj green z jego typów...

Edit:

O w mordę... Właśnie sprawdziłem sobie w historii Betfair, że layowałem Leicester, a nie remis... Wnioski chyba lepiej zostawie dla siebie...

Edytowane przez Stoyan
Odnośnik do posta
Trzymałeś się założeń grając Badgera? Mi wyszedł wczoraj green z jego typów...

Edit:

O w mordę... Właśnie sprawdziłem sobie w historii Betfair, że layowałem Leicester, a nie remis... Wnioski chyba lepiej zostawie dla siebie...

Szkoda, że ja tak nieświadomie nie layowałem Leicester :D Przynajmniej masz zielono ;)

Odnośnik do posta

Mazi wczorajsze Napoli faktycznie niewypal. Kolejna lekcja - szkoda, ze az tak kosztowna. Tnij straty i nie czekaj na cud. Jesli widzisz, ze jest szansa na kolejna winde ratuj sie layem. Choc tu tez trzeba uwazac - kiedys dokupilem lay liczac na kolejny wzrost, tymczasem kurs sobie spokojnie wrocil tam skad wyskoczyl. Ja dorobilem sie podwojnego reda - uroki gieldy - ot co.

Wielkie brawa za nie chowanie reda jak robi wiekszosc traderow. Kazdy chwali sie tylko greenami a kazdy wie, ze bf to nie tylko wygrane. Kazdy jeden zalicza wtopy - chodzi o szybkie akceptowanie strat i robienie wiecej greenow niz redow :D

Glowa do gory! Wierze, ze szybko odrobisz poniesione straty.

Odnośnik do posta

Jak powiedział cycu głowa do góry! Taki gracz jak ty to odrobi.

Twój przykład pokazuje, jak ważna jest dyscyplina, trzymanie się zasad i cięcie strat w miarę szybko. Trading czasami dowali człowiekowi 44%20sssss.png Trzymaj się!

Odnośnik do posta

Dzięki jeszcze raz panowie za słowa otuchy ;) Póki co jakiś dziwny lęk mnie ogarnął przed graniem za wyższe kwoty, pewnie przejdzie z czasem. Wczoraj wszedłem tylko trochę konkretniej w rynek AU Rosenborga, gdzie bardziej myślałem o skalpach. Jednak wziąłem za nisko, bo z 3,05 oddawałem po 3,35 przed meczem.

post-366-0-87625700-1316794839_thumb.png

Na weekend dopiero zaczynam przeglądać ofertę, ale wydaje mi się, że kurs 1,46 na Arsenal to lekkie nieporozumienie i chyba wezmę tam lay.

wczoraj -> -6,44 €

od 16.09.2011 -> -71,62 €

Badger łącznie -> -26 €

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Na noc (może i na jutro) kilka typów:

Newcastle - Blackburn -> spadek gospodarzy. Sroki w dobrej formie, wysoko w tabeli i dodatkowo do składu powraca Ben Arfa. Blackburn jest jedną z najsłabszych drużyn w EPL i nawet szczęśliwa wygrana z Arsenalem nie powinna wpłynąć na wzrost kurs na gospodarzy. Tutaj pewnie pokombinuje też coś z CS-ami, może 2-0 do spadku, ale to jutro.

Mainz - Dortmund -> wzrost gości (2,10) Forma jednych i drugich pozostawia wiele do życzenia, ale taki kurs na wyjeździe na Borussie w tym momencie moim zdaniem zaniżony.

Jeszcze taki zestawik lay-ów (City, Liverpool i Arsenal) w nadziei na bardzo popularne ostatnimi czasy windy. Kurs niskie, więc nawet jeśli, to spadać nie ma za bardzo już gdzie.

do obserwacji:

Sevilla - Valencia -> wydaje mi się, że kurs na Valencie trochę za wysoki.

West Brom - Fulham -> przyglądam się CS 0-0, ale póki co nic konkretnego.

Barcelona - Atletico Madryt -> wzrost Barcy

Na sam koniec radzę zwrócić uwagę na Getafe - Betis. Mecz co prawda dopiero w poniedziałek, ale myślę, że warto mieć na oku ten rynek, z racji tego, że kurs Betis moim zdaniem powinien spadać. Do tej pory wygrali wszystkie 4 mecze, bardzo dobra forma, są liderem PD, za to Getafe całkowicie na drugim biegunie

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Jeszcze małe podsumowanie. Cały czas siedzi mi trochę psychika, jeśli chodzi o stawki, po tych ostatnich wpadkach. Jutro już powinno być lepiej jeśli chodzi o ta kwestię. Zobaczymy co tam poranek przyniesie jeśli chodzi o kursy i być może pojawią się jakieś nowe propozycje.

wczoraj -> +1,63

od 16.09.2011 -> -69,99 €

Bagder wczoraj - +7,39

Badger łącznie -> -18,61 €

Odnośnik do posta

Taka sobie była ta sobota do handlu, żeby nie powiedzieć, że wynik mizerny... Do tego doszły jeszcze problemy z funkcjonowaniem API i Geeksa, co sprawy wcale nie ułatwiało. Najbardziej negatywnie zaskoczył mnie spadek Arsenalu oraz Borussi, reszta zgodnie z przewidywaniami. Jutro będę miał czas na handel jedynie do południa i może coś z włoskiej Serie A o 15 też poszukam jak czas pozwoli, póki co przyglądam się ogólnie:

Chievo - Genoa -> CS 0-0

Mallorca - Sociedad -> myślę o wzroście gospodarzy i również CS 0-0

wczoraj -> +3,23 €

od 16.09.2011 -> -66,76 €

Bagder wczoraj -> -8,23

Badger łącznie -> -26,84 €

post-366-0-99972000-1316902576_thumb.png

Odnośnik do posta

Wczoraj miałem mało czasu na trading, 3 rynki do południa i to wszystko, ale na plus, a to ważne. Dziś spotkało mnie już niemiłe zaskoczenie z Betisem, który wybija cały czas. Dzieje się zapewne tak, dlatego, że mają nastąpić rotacje w składzie, jak to napisał chyba sebbor. Nie chce tutaj powtórki z Napoli i wyszedłem ze stratą po pierwszej windzie (mogłem greenować wczoraj po 2,8 co najmniej... szkoda, kolejny błąd z mojej strony), choć kurs naprawdę jest wysoki nawet jak na zapowiadane zmiany w składzie... Jednak perspektywa możliwych kolejnych wind jest zdecydowanie bardziej przerażająca ;)

post-366-0-27726400-1317045038_thumb.png

wczoraj -> +3,31 €

od 16.09.2011 -> -63,45 €

Bagder wczoraj -> +1,04 €

Badger łącznie -> -25,80 €

post-366-0-36542100-1317045217_thumb.png

Odnośnik do posta

Mało mam czasu ostatnio na wszystko, w tym trading. W sprawie reda na Betisie nic się nie zmieniło. Tutaj zrobiłem ten błąd, o którym już pisałem we wcześniejszych postach, że zostawiłem otwartą pozycję na dzień meczu, zamiast zamknąć najpóźniej wcześnie rano. potem pojawiają się przewidywane składy z rotacjami, spekulacje, braki kadrowe, a co za tym idzie ukochane windki ... Trudno, kolejna kosztowna lekcja, może się w końcu nauczę.

dziś -> -3,86 €

od 16.09.2011 -> -67,31 €

Bagder dziś -> 0 €

Postanowiłem powrócić do "korzeni". Zostawiam MO, które będę grał tylko sporadycznie i wraz z trendami (windami). Skupiam się na CS-ach i U/O.

Na jutro przepatrzyłem CL na szybko i dobrymi inwestycjami wydają mi się spadek overu 2,5 w meczu Bayern - Man. City (1,87) oraz spadek AU (3,25) Real - Ajax. W obu przypadkach drużyny bramkostrzelne, więc są podstawy do spadku obu kursów. Reszta pewnie urodzi się jutro wraz z kreowanymi trendami.

Przyglądam się jeszcze 2-0 Napoli - Villarreal oraz 0-2 Otelul - Benfica

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Wczoraj po raz kolejny miałem mało czasu na handel, żeby nie powiedzieć, że w ogóle go nie było prawie. Trochę się wczoraj zdenerwowałem na siebie, ponieważ nie wykorzystałem w pełni potencjału rynku over 2,5 Bayern - City, o którym pisałem i zarobiłem na nim tylko jakieś grosze w porównaniu z możliwościami. Jeszcze gorzej było było z AU realu, które odjechało beze mnie z 3,20 poniżej 3,0, a ja czekałem na 3,25... Najgorzej było na 2-0 Napoli, gdzie napotkałem na windę i musiałem redować, a żeby było śmieszniej to mecz skończył się 2-0 :D

post-366-0-85823700-1317197116_thumb.png

wczoraj -> -7,11 €

od 16.09.2011 -> -74,42 €

Bagder wczoraj -> 0 €

Na dziś podebrałem typy Samuela, a ponadto Leverkusen wydaje mi się dość nisko, patrzą na ostanie wyniki i formę, ale póki co nie będę grał przeciwko giełdzie.

Jestem jakiś trochę wypalony ostatnio. Staram się żyć tak jak napisał ostatnio plomien w swoim blogu (bardzo fajnie napisany post, wszystko ładnie ujęte w jedną całość ;) ), choć wiadomo wszystko nie może być idealnie. Jeśli chodzi o formę fizyczną tutaj nie narzekam, biegam, ćwiczę, gram w piłkę itd, gorzej chyba trochę z psychiczną. Musze nauczyć się odcinać bardziej od tradingu, żeby nie stał się to swego rodzaju nałóg, typu "co dziś za dzień mamy... o środa czy wtorek, to gra CL, trzeba coś zarobić". Ciesze się natomiast z jednej rzeczy, którą zauważyłem wczoraj po tym jak zredowałem na rynki CS Napoli. Przyjąłem to mnie więcej w taki sposób "ok jest strata trudno, powoli się odrobi, jutro też jest dzień, nie jest to najważniejsza rzecz na świecie... potem... dlaczego tak się stało, co zrobiłem źle, jak tego uniknąć...?" Wcześniej redy przyjmowałem najczęściej w sposób "ku... znowu strata, dlaczego mnie to znowu spotkało, przecież dobrze przeanalizowałem, jak by to szybko odrobić, może zostawię część pieniędzy na rynku... przecież wygrają". Nie dopuszczałem do swojej głowy innego myślenia niż "mojego". Jak więc widać moje ostatnie nie najlepsze wyniki przyniosły też jakiś "pozytyw" ;)

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.