Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Wczoraj miałem dzień bez reda, co już mnie bardzo cieszy :D Wyniki nie powalają, ale jest progres. Sporo rynków mi uciekło (Milan 3-0, BVB 0-0), nie pobierając mojego kursu, a szkoda, bo ładnie pospadały, pomimo tego i tak jestem zadowolony.

Dziś jeszcze nie wiem, co będę grał, bo znowu jestem ograniczony czasowo, fajnie wygląda to 0-0 Fulham, o którym pisał leno ;) Za to po wczorajszych wynikach wypatrzyłem sobie do handlu długoterminowego (wychodzić z rynków najpóźniej raniutko w dniu meczu):

BVB - Augsburg -> wzrost gospodarzy 1,28, jak dla mnie kurs jest żartem...

Marsylia - Brest -> spadek gospodarzy 1,44, tutaj przewiduje poziom około 1,4, raczej nie wyżej.

Gijon - Barca -> spadek AU - około 2,96, powinno spadać, chyba, że szybko ogłoszą, że grają rezerwami, wtedy trzeba... uciekać ;)

grałem również typy Badgera, który wczoraj miał sporo szczęścia w swoich typach, ale ono też jest potrzebne ;)

wczoraj -> +3,63 €

od 16.09.2011 -> -70,79 €

Bagder wczoraj -> +4,75 €

Badger łącznie -> -21,05 €

post-366-0-52099700-1317296949_thumb.png

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bardzo dawno nic nie pisałem odnośnie stanu finansowego mojej gry na BF. Między innymi dlatego, że bardzo mocno ograniczyłem swoją obecność na giełdzie, a stało się to z różnych powodów: zmiana pracy

Dopiero teraz znalazłem chwilę, aby rozliczyć ostatnią propozycję, więc podsumowując krótko, typ był dobry, ale  własnie do poranka w dniu meczu. Potem nastąpiło odwrócenie trendu, na czym też można b

W odpowiedzi na pytania od użytkowników, mając trochę czasu dziś z rana postanowiłem jednak skrobnąć parę zdań jak obecnie gram i dobieram rynki. Kiedyś już co prawda pisałem trochę o tym, j

Posted Images

Wczorajszego dnia nie ma za bardzo co opisywać, znowu mało czasu na handel i wynik o którym też nie ma co wspominać. Redzik na Fulham to wynik tego, że handlowałem na cs 0-0 i zwyczajnie koszyki były tak napchane, a nie miał kto kupować, że musiałem oddać ze stratą. Dziś jeszcze mniej czasu na handel, może w weekend ruszę coś z tego letargu...

wczoraj -> -1,45 €

od 16.09.2011 -> -72,24 €

Bagder wczoraj -> -0,30 €

Badger łącznie -> -21,35 €

post-366-0-56306000-1317362548_thumb.png

Odnośnik do posta

Wczoraj był pierwszym dniem od długiego czasu, w którym kompletnie nic nie handlowałem. Stało się tak z kompletnego braku czasu, za to znalazłem parę rynków na dziś. Poprzeglądałem swoje tabelki kursowe, poprzewidywałem w która stronę mogą iść rynki U/O oraz MO i wyskubałem parę rynków CS, póki co to tylko EPL, bo na resztę lig znowu nie było czasu...

Sunderland - West Brom -> CS 0-0, stoję w kolejce po 11 i ewentualnie 11,50

Aston Villa - Wigan -> CS 1-0, przyjęło 8,4 i oddaję po 8,2, postaram się powtórzyć te akcje. Dopuszczam możliwość przesunięcia się o tick w jedną lub drugą stronę.

Wolves - Newcastle -> CS 0-0, stoję po 11,50 oraz 12

Ponadto chciałem kupić 3-0 MU po 8,6, ale już uciekło na 8,4, więc raczej odpuszczę, oraz 1-1 Everton - Liverpool po 7,6, jeśli się uda.

Co do innych lig, jeśli będzie czas postaram się coś poszperać i wrzucić ;)

Odnośnik do posta

Na sam początek chciałem podziękować za wyróżnienie i tym, którzy głosowali na mój blog oraz w ogóle go czytają, bo to tylko może cieszyć. Sam mam wątpliwości, czy mój blog powinien się tutaj znajdować patrząc na moje ostatnie wyniki. W każdym razie mobilizuje to do dalszego rozwoju i pracy ;)

Co do wczorajszego dnia, to jestem na prawdę zadowolony. Choć nie miałem zbyt dużo czasu na handel, to wreszcie nadszedł dzień, w którym sam nie zaliczyłem ani jednego reda, przewidziałem poprawnie wszystkie rynki, kierując się argumentami, które przynosiły mi największe profity do tej pory i tą droga zamierzam kontynuować swoją przygodę z tradingiem. Jedynie zmartwienie jest takie, że nie udało mi się wykorzystać w pełni wszystkich rynków, bo kursy często odjeżdżały beze mnie, np AU MU i co za tym idzie wynik też nie powala na kolana.

wczoraj -> +4,68 €

od 16.09.2011 -> -67,56 €

Bagder wczoraj -> +1,90 €

Badger łącznie -> -19,45 €

post-366-0-82919300-1317538344_thumb.png

Na dziś wypatrzyłem sobie :

Bolton - Chelsea -> 0-3, stoję na 13,50 oraz 14, przy spadkach na drużynę gości, myślę, że powinno polecieć.

Fulham - QPR -> CS 1-1, tutaj ustawiony jestem i już w zasadzie handluje back po 7,8 oraz 8,0 i próba sprzedaży 1/2 ticki niżej.

Palermo - Siena -> wydaje mi się, że kurs na gospodarzy zawyżony, ale tutaj radziłbym uważać na poranne windy.

ponadto popróbuje handlu na 0-3 Barcy (ustawiony jestem na 8,4), choć tam kurs już znowu poleciał nisko. Reszta rynków pewnie dojdzie w miarę kreowania się okazji wraz z biegiem dnia.

Odnośnik do posta

Chyba powoli wszystko wraca do normy, choć jeszcze jest sporo pracy i nie ma co popadać w przesadny optymizm, tylko konsekwentnie trzymać się zasad i rozwijać się dalej. Wczoraj miałem już ciut więcej czasu, jednak nie na tyle, aby skorzystać ze wszystkim propozycji/rynków. Najbardziej żałuje Chelsea, gdzie miałem zakupiony 0-3 po 13, jednak z braku czasu musiałem oddać po tej samej wartości, a spadło nawet do 11,5 jak czytałem chyba u Samuela. Na tym samym wyniki, tylko, że Barcelonie też nie udało mi się złapać na kurs jaki oczekiwałem, ale koniec końców coś tam udało się skubnąć. Szkoda, że takie rynki uciekają, ale cieszy dobrze przewidziany trend ;) Za niedługo postaram się znowu zwiększyć stawki, aby małymi kroczkami zacząć osiągać takiej wartości greeny, jakie przydarzały mi się ostatnio redy...

wczoraj -> +8,27 €

od 16.09.2011 -> -59,29 €

Bagder wczoraj -> +5,61 €

Badger łącznie -> -13,84 €

post-366-0-82147400-1317630903_thumb.png

Teraz nastąpi przerwa na reprezentacje. Średnio lubię ten okres, ale postaram się coś tam wymyślić, jeśli czas pozwoli.

Odnośnik do posta

Dawno nic nie pisałem, bo zwyczajnie nic nie grałem. Nowa praca, natłok obowiązków i brak konkretnej oferty na kopanej to wszystko złożyło się na moją prawie tygodniową przerwę. Wczoraj handlowałem też nieco z doskoku, coś ta udało się skubnąć, za to "Badger" nie popisał się za bardzo wczoraj i efekt taki jak widać poniżej.

post-366-0-19934300-1318060371_thumb.png

wczoraj -> +3,84 €

od 16.09.2011 -> -55,45 €

Bagder wczoraj -> -13,20

Badger łącznie -> -27,04 €

Jeszcze kilka słów odnośnie handlowania na nowych, dopiero co budujących się rynkach (temat zbliżony do wczorajszej dyskusji na blogu Cyca). Na takich rynkach jak najbardziej da się zarobić, ja to wykorzystuje w handlu długoterminowym. Najczęściej patrze na sytuację, kiedy w jakiś pucharach, ligach, czy jak wczoraj eliminacjach kończy się jedna kolejka, a za parę dni jest następna bez żadnej przerwy. Zaraz po zakończeniu meczów, albo nawet w końcówkach ich trwania analizuje następną kolejkę, kto z kim itd i próbuje wyłapywać okazję. Może w tym miejscu posłużę się wczorajszym przykładem:

Po zakończeniu znalazłem rynek Słowenii z Serbią. Obie drużyny na zupełnie innych biegunach. Gospodarze ostatni mecz zagrają o przysłowiową pietruszkę, natomiast goście mają jeszcze szanse na awans. Po wejściu na ten rynek widzę strasznie poszarpany wykres, obroty w okolicach 7K, z czego ponad 6K na Serbii. Wziąłem back, gdzieś za 2,16 widząc luki i spadki, zgodnie z przewidywaniami spadło w okolice 2,0 potem jeszcze kilka razy poodbijało nawet ponad 2,40, by ustabilizować się w granicach 2,0. Wszystko to trwało może z godzinę do półtorej po meczu. Co prawda przewiduje tutaj dalsze spadki, ale ja z tego rynku nie jestem zupełnie zadowolony, gdyż mogłem go lepiej wykorzystać. Obecnie mamy przehandlowane 16K, praktycznie wszystko na Serbii. Taką grę najlepiej jest kończyć do poranka w dniu meczu, gdyż wtedy występują często korekty, czyli popularne windy, które tak wszyscy lubią, w tym ja szczególnie...

post-366-0-12704600-1318061770_thumb.png

post-366-0-95574300-1318061789_thumb.png

Odnośnik do posta

mazi swingi rewelacja. Faktycznie w koncowkach dzisiejszych spotkan mozna pieknie poskubac na meczach, ktore beda za kilka dni. Minusem jest brak mozliwosci wejscia za wieksza kase. Ale nawet operujac stoweczka i lapiac powiedzmy swing 10tikowy tez da sie dobrze najesc.

Pzdr i ciesze sie, ze wrociles bo juz sie balem, ze stalo sie cos glupiego na gieldzie i odpusciles.

Ps: odpusc za to badgera. Ufaj tylko sobie. Sam widzisz, ze jego wyniki to droga do zerowania konta.

/sent from Nokia

Odnośnik do posta

Co do Badgera to rzeczywiście spodziewałem się "czegoś więcej". Musze też przyznać, że nie gram wszystkich jego propozycji z uwagi na brak czasu, być może wtedy byłbym na plusie...? Ciężko to jednoznacznie rozstrzygnąć, jednak wynik jego serwisu, zestawiając z innym płatnym, z którego również korzystam razem ze Stoyanem jest nieporównywalny.

Tak jak przewidywałem dalej leci...

post-366-0-66014100-1318071729_thumb.png

Odnośnik do posta

No tak, ostatnie maile od Badgera to mniej wiecej "w ciagu nastepnych 5dni przeprowadze 5treningow Betfair, ale jestem zmeczony, CU tomorrow".

Mysle, ze odpuscimy go sobie w przyszlym miesiacu, tym bardziej, ze mamy dobra alternatywe :) Mazi, rozgladales sie moze za czyms nowym?

Odnośnik do posta

Też myślę, że Badgera odpuszczamy. Nie patrzyłem za niczym nowym, z powodu braku czasu nawet ciężko mi jest wykorzystywać nasz drugi serwis, ale przy nim na pewno trzeba pozostać ;)

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Zał mi dupsko ściska! - tak chyba najlepiej mogę opisać polecany jakiś czas temu rynek Serbii...

post-366-0-05190100-1318354245_thumb.png

Tak jak wklejałem kilka postów temu kupiłem po 2,22, sprzedałem po ... 2,04... Nie chce nawet myśleć, ale bym miał teraz ticków do przodu... W każdym razie kolejny raz wykazałem się amatorką, którą najlepiej chyba opisuje psychologiczne zjawisko powszechnie znane wśród spekulantów i inwestorów giełdowych, mianowicie: ludzie szybko i bez żadnych racjonalnych sygnałów zamykają pozycje zyskowne dla nich z obawą utraty wypracowanego zysku, natomiast trzymają długo pozycje stratne licząc na odwrócenie się trendu... Ten mój konkretny przykład jest tego najlepszym dowodem. Trzeba będzie nad tym popracować, bo jest to jedna z kluczowych rzeczy, aby osiągać przyzwoite rezultaty dłuższym okresie. Teraz zapominam już o tym rynku, cieszę się, że w ogóle jest coś na zielono i wracam na giełdę, może coś uda się ugrać na cs-ach.

Odnośnik do posta

ludzie szybko i bez żadnych racjonalnych sygnałów zamykają pozycje zyskowne dla nich z obawą utraty wypracowanego zysku, natomiast trzymają długo pozycje stratne licząc na odwrócenie się trendu

Jakże znajome słowa :) Jest to coś z czym obecnie najmocniej walcze.

Odnośnik do posta

Coś mnie wczoraj rynki nie chciały... Większość kursów jakie wystawiałem grając na cs-ach nie była przyjmowana i rynek uciekał beze mnie. Z drugiej strony cieszy brak reda, teraz tylko pozostaje wygospodarować więcej czasu na handel, bo wracają ligi w wekend i CL w środku tygodnia.

wczoraj -> +6,24 €

od 16.09.2011 -> -49,21 €

Bagder wczoraj -> 0 €

post-366-0-86999300-1318424617_thumb.png

Odnośnik do posta

Dawno nic nie pisałem, bo zwyczajnie nic nie grałem. Nowa praca, natłok obowiązków i brak konkretnej oferty na kopanej to wszystko złożyło się na moją prawie tygodniową przerwę. Wczoraj handlowałem też nieco z doskoku, coś ta udało się skubnąć, za to "Badger" nie popisał się za bardzo wczoraj i efekt taki jak widać poniżej.

post-366-0-19934300-1318060371_thumb.png

wczoraj -> +3,84 €

od 16.09.2011 -> -55,45 €

Bagder wczoraj -> -13,20

Jeszcze kilka słów odnośnie handlowania na nowych, dopiero co budujących się rynkach (temat zbliżony do wczorajszej dyskusji na blogu Cyca). Na takich rynkach jak najbardziej da się zarobić, ja to wykorzystuje w handlu długoterminowym. Najczęściej patrze na sytuację, kiedy w jakiś pucharach, ligach, czy jak wczoraj eliminacjach kończy się jedna kolejka, a za parę dni jest następna bez żadnej przerwy. Zaraz po zakończeniu meczów, albo nawet w końcówkach ich trwania analizuje następną kolejkę, kto z kim itd i próbuje wyłapywać okazję. Może w tym miejscu posłużę się wczorajszym przykładem:

Po zakończeniu znalazłem rynek Słowenii z Serbią. Obie drużyny na zupełnie innych biegunach. Gospodarze ostatni mecz zagrają o przysłowiową pietruszkę, natomiast goście mają jeszcze szanse na awans. Po wejściu na ten rynek widzę strasznie poszarpany wykres, obroty w okolicach 7K, z czego ponad 6K na Serbii. Wziąłem back, gdzieś za 2,16 widząc luki i spadki, zgodnie z przewidywaniami spadło w okolice 2,0 potem jeszcze kilka razy poodbijało nawet ponad 2,40, by ustabilizować się w granicach 2,0. Wszystko to trwało może z godzinę do półtorej po meczu. Co prawda przewiduje tutaj dalsze spadki, ale ja z tego rynku nie jestem zupełnie zadowolony, gdyż mogłem go lepiej wykorzystać. Obecnie mamy przehandlowane 16K, praktycznie wszystko na Serbii. Taką grę najlepiej jest kończyć do poranka w dniu meczu, gdyż wtedy występują często korekty, czyli popularne windy, które tak wszyscy lubią, w tym ja szczególnie...

post-366-0-12704600-1318061770_thumb.png

post-366-0-95574300-1318061789_thumb.png

niech

Ci zal dupy nie sciska tylko do boju - dawaj dawaj takie typy :D gratuluje!

Odnośnik do posta
niech

Ci zal dupy nie sciska tylko do boju - dawaj dawaj takie typy :D gratuluje!

Cycu spokojnie postaram się o następne ;)

Jutro zapowiada się ciekawy dzień, znalazłemchwilkę na wyszukanie czegoś ciekawego z cs-ów EPL, gdyż tam zazwyczaj trzeba się odpowiednio wcześnie ustawiać, żeby coś ciekawego złapać:

M. City - Aston Villa 3-0 obecnie 10,50/11 po sprawdzeniu z notatkami moim zdaniem trochę zawyżone i liczę tutaj na zrobienie tutaj co najmniej jednego ticka

Norwich - Swansea 0-0 poziom 10,50/11 wydaje mi się lekko zawyżony

Wigan - Bolton 0-0 12/12,5 tutaj podobnie jak wyżej

Na chwilę obecną tyle, być może później, jak czas pozwoli coś dorzucę ;) Jakby ktoś miał pomysł na Liverpool - MU to chętnie poczytam propozycje, bo jakoś nie wiem od której strony podejść do tego spotkania.

Odnośnik do posta

Postanowiłem odświeżyć swoją znajomość z ltd i zagrać dziś tym systemem, na pierwszy ogień Bochum - Eintracht, następnie jeśli czas pozwoli Werder - BVB. Dobór drużyn typowo po statystykach + info przed meczowe o składach. Stawka raczej będzie mikro, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Odnośnik do posta

Postanowiłem odświeżyć swoją znajomość z ltd i zagrać dziś tym systemem, na pierwszy ogień Bochum - Eintracht, następnie jeśli czas pozwoli Werder - BVB. Dobór drużyn typowo po statystykach + info przed meczowe o składach. Stawka raczej będzie mikro, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

mazi jeśli zagrałeś oba spotkania to znaczy że na zielono :)

Odnośnik do posta

Co do tego ltd, to na obu typach można było zarobić, choć mi się udało wyciągnąć jakieś grosiki, a stało się tak z różnych powodów (nie przyjęta większość stawki i bramka itd). W każdym razie ltd gram już bardzo rzadko i raczej z doskoku jak oglądam dany mecz i widzę co się dzieje na boisku.

Co do mojego handlu to strasznie się w nim "szarpie". Nie ma takiego skoku do przodu, który byłby odzwierciedlony w P/L. Po przeanalizowaniu całej sytuacji stwierdzam, że muszę popracować dosyć mocno nad wykorzystywaniem maksymalnie rynków. Pisałem już o tym niedawno (choćby przypadek ostatniej Serbii). Z tego co zauważyłem większość rynków dobrze przewiduje, tylko greeny tworzone na nich są nie adekwatne do osiąganych redów. Robię też głupie błędy i czasami nie wiem dlaczego gram na wyczucie, pomimo tego, że moja racjonalna analiza mówi mi coś innego. Stąd wziął się wczorajszy redzik na QPR oraz interze. Jeśli uda mi się poprawić te aspekty powinno być dobrze. No nic idziemy do przodu dalej. Dziś nie będę miał zbyt wiele czasu na handel, ale do południa ustawiłem się na 0-0 West Brom po 12 oraz 12,5 oraz na Fiorentinie 0-0 oraz 0-1.

Polecam już teraz przyjrzeć się dwóm rynkom CL:

1. spadek Lille

2. spadek Bayern Monachium (tutaj ostrożniej, bo kurs już spadł troszkę po wczorajszej wieczornej porażce Napoli)

wczoraj i piątek -> +2,91 €

od 16.09.2011 -> -46,30 €

Przygodę z Badgerem zakończyłem łącznie na -27,04 €

post-366-0-19520600-1318758501_thumb.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.