Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tydzień 10 Dzień 62 (25.09.2012) Ostatni tydzień zagrałem stosunkowo niewiele rynków, cieszy natomiast, że pomijając jeden rynek, który dobrałem za namową innej osoby, wszystkie pozostałe udało

Witam wszystkich, Dosyć długo nosiłem się z zamiarem założenia bloga i doszedłem do wniosku, że nadszedł najwyższy czas by spróbować swoich sił. Bukmacherką zajmuję się od przeszło 12 lat, nat

Zgodnie z moim porannym wpisem, chciałbym nadmienić elementy których trzymam się lub też staram się trzymać w swojej grze, tak by pozwoliła mi ona osiągnąć jak najlepsze rezultaty. Oto moja pars

Posted Images

Podsumowanie za pierwsze dwa tygodnie sierpnia.

Początkowy stan konta: £122 + £100 = £222

Zysk za okres rozliczenia: £133.98

Obecny stan konta: £355.98

Wzrost: +60%

Ilość rynków: 39

Na plus: 26

Na minus: 13

Skuteczność: 66.66% 17%20Devil.png

W podsumowaniu nie uwzględniony jest zysk z golfa oraz z dnia dzisiejszego, ponieważ, nie pojawiły się one jeszcze w zakładce zysków i strat w Betfair, tak więc pojawią się już w podsumowaniu miesiąca, za dwa tygodnie.

W rynkach na plus, uwzlędniłem również rynki które wyszły na 0.

Bardzo by mnie cieszyło, gdyby udało się utrzymać podobny wzrost na przestrzenie najbliższych miesięcy, czy to możliwe, czas pokaże.

Do końca sierpnia, będę chciał jeszcze grać z opcją Tick Profit ustawioną na poziomie £1, jednak od września, po powrocie z urlopu, chciałbym zwiększyć tę wartości do £2 lub więcej, zależnie od skuteczności.

post-2502-0-07464600-1345235788_thumb.jp

Odnośnik do posta

W dniu dzisiejszym zdecydowałem się dodać do bloga nowy element, który pozwoli mi jeszcze bardziej utrzymać motywację w dążeniu do wygranej.

Po krótkiej konsultacji z małżonką doszedłem do wniosku, że są osoby i organizacje, którym finansowe wsparcie przyda się bardziej niż gdybym zysk miał przeznaczyć tylko na własne potrzeby.

W związku z powyższym, postanowiłem, że połowę kwoty którą uda mi się zyskać w okresie od rozpoczęcia bloga, aż do końca grudnia przeznaczę na cele charytatywne.

Jeśli uda mi się osiągnąć zysk 3000 Funtów, to całkiem pokaźna sumka szykuje się dla potrzebujących, więc trzymajcie kciuki :)

Na chwilę obecną pracuję nad samym zarysem pomocy. Nadal nie jestem pewien na jaką organizację przeznaczyć finanse oraz w jakiej formie dokonać wsparca (finansowo czy materialnie), ale najprawdopodobniej będzie to wybrany dom dziecka.

Jeżeli ktoś będzie chciał wesprzeć projekt finansowo lub w jakikolwiek inny sposób to pomoc mile widziana.

Pozdrawiam wszystkich,

SLAV

Odnośnik do posta

Co to za fundusz yavor? Jeśli to coś na kształt Amber Gold to bardzo kusząca propozycja ;).

Ostatnie kilka dni wyszedłem na niewielki, ale jednak minus. Nie do końca wiem, gdzie tkwi problem, ponieważ mecze dobierane były tak jak zawsze, źródła te same, podejście do meczów również bez większych zmian, a jednak skończyło się na niewielkich minusach na większości transakcji, które musiałem ciąć, ponieważ nie chciały odbijać w tym kierunku w którym oczekiwałem ruchu.

Spostrzeżenia za ostatnie dni są takie, że Diamentowej Ligi w atletyce nie da rady grać, płynność jest słaba lub w niekórych przypadkach wręcz żadna, więc ma się to nijak do Olimpiady. Zapewne większe imprezy atletyczne będą warte obserwacji, ale póki co, nie widzę dla siebie możliwości handlu na rynku.

Co do golfa natomiast to wydaje mi się, że jest to miejsce gdzie tkwi potencjał, jednak styl gry na tym rynku jest trochę inny od założeń z pierwszych stron tematu. Teoretycznie nadal gram pre-play, jednak tym razem kursy są sprzedawane po pierwszym lub drugim dniu od rozpoczęcia turnieju. Nie zawsze to działa tak różowo jakbym tego chciał, jednak właściwie dobierając zawodników z kursami w przedziale 20-200, można uszczknąć wystarczająco, by pokryć koszta wejścia w rynek i wyciągnąć co jeszcze dla siebie.

W tym tygodniu gram:

23rd - 26th USPGA Tour: The Barclays, Bethpage State Park (Black Course), Farmingdale, New York, United States of America

oraz

23rd - 26th European Tour: Johnnie Walker Championship at Gleneagles, Gleneagles Hotel, Perthshire, Scotland.

Po zakończeniu turniejów podziele się wrażeniami.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-14451100-1345712127_thumb.jp

Odnośnik do posta

W związku z powyższym, postanowiłem, że połowę kwoty którą uda mi się zyskać w okresie od rozpoczęcia bloga, aż do końca grudnia przeznaczę na cele charytatywne.

Jeśli uda mi się osiągnąć zysk 3000 Funtów, to całkiem pokaźna sumka szykuje się dla potrzebujących, więc trzymajcie kciuki :)

Ciekawa inicjatywa, myślę, że niewielu z nas zdecydowałoby się na taki krok...

Korzystając z okazji chciałbym nadmienić, że w tym roku forum TRADERZY.PL również zaangażuje się w akcję "Szlachetna Paczka". Tym razem mamy zamiar pobić rekord z zeszłego roku (500zł), gdy zbiórkę koordynował zico. Akcję rozpoczniemy już w listopadzie, więc będziemy mieli więcej czasu i mam nadzieję, że uzbieramy choć 1 000 zł.

Co do całej dyskusji jaka rozpętała się w temacie slava chciałbym tylko powiedzieć, że nie jesteśmy tu po to, aby sobie dogryzać tylko pomagać. Taka była myśl, która legła u powstania tego forum i tego się trzymamy. Nie będę tolerował publicznego rzucania obelg, ani wyzwisk. Na blogu może pojawiać się red za redem, może być bałagan myślowy i dziwaczne systemy, ale nie zapominajmy, że tematy w Blogach Tradera mają służyć przede wszystkim ich autorom - nie do każdego musi taka wizja przemawiać. Konstruktywna krytyka jest natomiast zawsze w cenie, ale starajmy się nie przekraczać pewnych granic.

Odnośnik do posta

Co do inicjatywy slava ,tak sobie przez chwile pomyslalem ,czy slav nie masz w swojej rodzinie blizszej lub dalszej kogos komu nalezaloby pomoc ?Trafia to bezposrednio do potrzebujacego bez zadnych posrednikow ,znasz sytuacje i masz kontrole ,poza tym buduje to wiez rodzinna .

Ja np. nie biore udzialu w akcjach charytatywnych od wielkiego dzwonu ,jako ,ze systematycznie miesiac w miesiac wysylam kase osobie ,ktorej naprawde sie przydaje i jest moim kuzynem .Wczesniej byla jeszcze jedna ,ale stanela juz na 4 lapach i radzi sobie juz samodzielnie .

Odnośnik do posta

Co do inicjatywy slava ,tak sobie przez chwile pomyslalem ,czy slav nie masz w swojej rodzinie blizszej lub dalszej kogos komu nalezaloby pomoc ?Trafia to bezposrednio do potrzebujacego bez zadnych posrednikow ,znasz sytuacje i masz kontrole ,poza tym buduje to wiez rodzinna .

Ja np. nie biore udzialu w akcjach charytatywnych od wielkiego dzwonu ,jako ,ze systematycznie miesiac w miesiac wysylam kase osobie ,ktorej naprawde sie przydaje i jest moim kuzynem .Wczesniej byla jeszcze jedna ,ale stanela juz na 4 lapach i radzi sobie juz samodzielnie .

Nie zastanawiałem się nad tym wcześniej, ale tak się składa, że akurat mam taką osobę w rodzinie. Bardzo podoba mi się Twoje podejście, wygląda w takim razie na to, że zdecyduje się na opcję pomocy bliższej rodzinie, a jeśli będę mógł jeszcze przeznaczyć część kwoty na inne szczytne cele, tak też zrobię.

Pozdrawiam i dzięki za pomysł.

SLAV

Odnośnik do posta

Dzisiaj bardzo napięty grafik, głównie ze względu na fakt, że aż 3 różne sporty śledziłem w poszukiwaniu okazji. Priorytetem były dwa turnieje golfa które zaczęły się dzisiaj, do tego przyglądałem się ruchom na Lidze Europejskiej w piłce nożnej oraz tenisowi.

Poniżej zamieszczam wyniki z tenisa i piłki, przed wejściem i po zamknięciu transakcji. Za doborem zdarzeń do grania kryły się, tak jak zazwyczaj, trzy elementy:

- opinie na temat szans danej opcji,

- spadki lub wzrosty kursów na daną opcję

- waga 'pieniądza' po danej stronie

Innymi słowy starałem się wyszukać value, i na podstawie wyników wygląda na to, że udało mi się to uczynić lepiej niż, przez ostatnich kilka dni.

Zysk na dziś + £8.49

Golf najprawdopodobniej dopiero podsumuję w niedzielę, kiedy to wszystkie zakłady będą rozliczone, póki co wygląda to ok, ale narazie nie zapeszam wyników.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-33650600-1345758489_thumb.jp

post-2502-0-07472100-1345758499_thumb.jp

post-2502-0-20573300-1345758551_thumb.jp

post-2502-0-98210600-1345758560_thumb.jp

post-2502-0-44067800-1345758571_thumb.jp

post-2502-0-14783200-1345758581_thumb.jp

post-2502-0-60980000-1345758590_thumb.jp

post-2502-0-11679900-1345758599_thumb.jp

post-2502-0-73399200-1345758607_thumb.jp

Edytowane przez slav007o
Odnośnik do posta

Tak jak już wcześniej pisałem zakręciłem się na rynkach dwóch imprez golfowych.

Wyniki satysfakcjonujące, ale mogły być lepsze, gdyby nie zbyt duże wymagania wobec rynku z mojej strony.

23rd - 26th USPGA Tour: The Barclays Championships 2012

oraz

23rd - 26th European Tour: Johnnie Walker Championship at Gleneagles 2012

Na Barclays zagrałem tylko 3 zawodników na sumę £2.40, gdybym zdecydował się na wyjście po pierwszym dniu zarobiłbym na rynku £1.20 na czysto, ale zdecydowałem się poczekać, nie biorąc pod uwagę konkurencji w postaci czołowych graczy Tigera Woodsa i Rory'ego McIlroy'a, skończyło się tak, że zamknąć musiałem zakład z -£1.20 całkowitego zysku na rynku.

Na Johnnie Walkerze udało się zagrać już lepiej i całkowity zysk na rynek wyszedł £7.07.

Biorąc pod uwagę poszczególnych zawodników zysk prezentuje się następująco:

Barclays Championships

Kevin Chappell - -£0.20 (stawka £0.20)

Jim Furyk - -£0.20 (£0.20)

Justin Rose - -£0.85 (£2.00)

Suma zainwestowana: £2.40

Zysk: -£1.25 (-52%)

Johnnie Walker Championships

Thorbjorn Olesen - +£5.99 (stawka £3.00)

Alexander Noren - -£0.74 (£2.00)

Pablo Larrazabal - -£0.68 (£1.00)

Simon Dyson - -£2.00 (£2.00)

Soren Kjeldsen - -£1.00 (£1.00)

Paul Lawrie - +£5.50 (£2.00)

Suma zainwestowana: £11.00

Zysk: +£7.07 (+64%)

Poniżej zamieszczam skany przed otwarciem i po zakmnięciu danej transakcji.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-66941700-1345901361_thumb.jp

post-2502-0-74125900-1345901367_thumb.jp

post-2502-0-92444800-1345901373_thumb.jp

post-2502-0-59559700-1345901379_thumb.jp

post-2502-0-37992300-1345901385_thumb.jp

post-2502-0-22734600-1345901391_thumb.jp

post-2502-0-10017000-1345901402_thumb.jp

post-2502-0-25809400-1345901408_thumb.jp

post-2502-0-77705000-1345901413_thumb.jp

post-2502-0-40358700-1345901419_thumb.jp

post-2502-0-90833200-1345901427_thumb.jp

post-2502-0-90519100-1345901433_thumb.jp

post-2502-0-65556500-1345901445_thumb.jp

post-2502-0-32631400-1345901451_thumb.jp

post-2502-0-12454600-1345901457_thumb.jp

post-2502-0-76802700-1345901462_thumb.jp

post-2502-0-79052800-1345901469_thumb.jp

Odnośnik do posta

Ostatnie 10 dni bardzo mało czasu na granie czegokolwiek więc i wynik tylko trochę udało się polepszyć, ale ważne, że na koniec miesiąca cały czas plus.

Ze spostrzeżeń rynkowych, napewno warto nadmienić, że wygląda na to, że duże kolarskie toury mogą być warte granie podobnie jak większe turnieje golfa, ale możliwości do testowania w tym roku może być niewiele lub w ogóle, bo jedyne co zostało to Tour Brytanii który niefortunnie jest akurat między 9 a 16 września. Czego natomiast niestety nie da rady grać to wszelkiego typu turnieje snookera. Spodziewałem się lepszej płynności na tego typu imprezach, ale chyba się przeliczyłem.

Jutro jadę na urlop do Polski i niestety nie będę miał dostępu do neta przez prawie dwa tygodnie, a co za tym idzie, będę mógł aktywnie wrócić do gry dopiero w połowie września, dlatego już dzisiaj robię podsumowanie za mój pierwszy miesiąc gry.

Podsumowanie za cały sierpień

Zysk za okres rozliczenia: £147.57

Obecny stan konta: £369.57

Wzrost: +66%

Ilość rynków: 70

Na plus: 45

Na minus: 25

Skuteczność: 64.28%

W rynkach na plus, uwzlędniłem również rynki które wyszły na 0.

Skuteczność minimalnie spadła, ale będę starał się nadal ją poprawiać, satysfakcjonowałby mnie strike rate na poziomie 70% i więcej.

Po powrocie z urlopu będę musiał zastanowić się nad zwiększeniem Tick Profit, ale trzeba będzie ustalić, na co mogę sobie pozwolić z obecnym budżetem.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-63535900-1346175023_thumb.jp

Edytowane przez slav007o
Odnośnik do posta

Od razu nadmieniam że nie jest to żaden atak na Twoją osobę :)

Mógłbyś szczerze podać swój wynik za sierpień uwzględniając tylko i wyłącznie rynki pre? Dało by to jasny obraz sytuacji, odnoszę wrażenie że bardzo dużą część zysku zrealizowałeś grając in play. Chyba zależy Ci na systematycznym zysku, który będzie można zwiększać, zwiększając również tick profit.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Mój szczery wynik za sierpień:

Zysk za okres rozliczenia: £147.57 + 27.72 - 13.93 - 100 = £61.36

Obecny szczery stan konta: £283.36

Wzrost: +26.63%

Ilość rynków: 65

Na plus: 43

Na minus: 22

Skuteczność: 66.15%

SLAV

Odnośnik do posta

Chyba źle mnie zrozumiałeś, ja naprawdę Cię nie atakuję, i wyciągnąłeś kilka słów z kontekstu, nie zarzucam Ci braku szczerości bo przecież wyniki in play to także zarobek, napisałem przecież że "mógłbyś szczerze podać wynik za sierpień uwzględniając tylko pre". Nie mam już zamiaru z nikim tutaj na forum wchodzić w zbędne dyskusje bo naprawdę nic to nie wnosi. Trzymaj poziom

Odnośnik do posta

Chyba źle mnie zrozumiałeś, ja naprawdę Cię nie atakuję, i wyciągnąłeś kilka słów z kontekstu, nie zarzucam Ci braku szczerości bo przecież wyniki in play to także zarobek, napisałem przecież że "mógłbyś szczerze podać wynik za sierpień uwzględniając tylko pre". Nie mam już zamiaru z nikim tutaj na forum wchodzić w zbędne dyskusje bo naprawdę nic to nie wnosi. Trzymaj poziom

01%20Smile.png może coś przeoczyłem, ale sprawdziłem jeszcze kilka razy swojego posta i nie zauważyłem w nim żadnego zarzutu wobec Ciebie lub kogokolwiek innego.

Nadal zapraszam do tematu.

Pozdrawiam,

SLAV

Odnośnik do posta

Trochę off-topic, ale czy ktoś z forumowiczów używa mobilny internet, a jeśli tak to co może polecić? Póki co polecono mi karte Orange Free, która na chwilę obecną wydaje mi się najrozsądniejszym rozwiązaniem, ponieważ posiadam już modem, ale minus tej opcji jest taki, że karty podobno można dostać jedynie na allegro. Dodatkowo zależałoby mi, aby była to opcja Pay As You Go, czyli kupuję tyle ile chcę zużyć, a nie 24 miesięczny kontrakt.

Druga rzecz, od dłuższego czasu śledzę wyniki i ruchy kursowe na tenisie live na niektórych faworytów i widać, że są powielane pewne ruchy kursowe na wielu tego typu zdarzeniach, zależnie od ocen szans przed meczem. Pytanie więc do grona traderów, czy ktoś posiada dane na temat tego, co było przehandlowane przed i pod koniec meczu z jak największej ilości spotkań (z ostatniego roku lub dwóch lat) w których kurs na faworyta przed rozpoczęciem mieścił się w przedziale między 1.01 a 1.20? (wystarczyłby skan przed meczem i pod koniec z głównej tabeli kursowej)

Będę wdzięczny za pomoc, w razie co, proszę o wiadomość na skrzynkę.

Pozdrawiam,

SLAV

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Tydzień 8 Dzień 47 (10.09.2012)

Ostatnie dni mam bardzo ograniczony dostęp do internetu, ale jak tylko mam możliwość zerkam na forum.

Pierwsze dni po przylocie do Polski były podporządkowane organizacji drugich urodzin mojego syna, więc trading zszedł na drugi plan. Główną nagrodą za wysiłek organizatorów było samodzielne zdmuchnięcie świeczki przez solenizanta oraz nauczenie się poprawnego wymawiania kolejnych kilku zwrotów w języku ojczystym, ‘tato, nie ma’, ‘rybki’, ‘banan’, ‘baba’ oraz niezidentyfikowanego zwrotu przypominającego przekleństwo, którego w temacie nie nadmienię :)

Motto na mijający tydzień: ‘tato...nie ma!’ (syn, patrząc na talerz z nałożonym jedzeniem, przekonujący, iż jest on pusty, spoglądając w tym samym czasie na tort, oblizując się i dając do zrozumienia, że jego ‘pusty’ talerz, powinien być uzupełniony właściwą strawą)

Wniosek: jeśli komuś nachalnie będziesz wmawiać, że coś nie istnieje, wcześniej czy później uwierzą ci.

PS. Dziś wieczorem wracam do domu, a co za tym idzie, będzie lepszy dostęp do neta, więc i większe szanse na powrót do aktywnego tradingu. Będę również musiał podzielić się ze wszystkimi ciekawostką która mnie spotkała podczas pobytu w Polsce.

Poniżej graficzne podsumowanie tego co udało się ugrać dotychczas.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-81774400-1347261911_thumb.jp

post-2502-0-32784600-1347261918_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.