Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Piłkarze w szatni, ja na rynku

Promowane odpowiedzi

Ten Olympiakos to jakaś magia. Raz góra, potem dół, potem znów góra :D Szał :) I bądź tu człowieku mądry :)

Mam nadzieję, że z PSV będzie spokojniej :)

AIK-PSV

back PSV @ 1,75

kontra stoi na 1,71

post-332-0-90652600-1352193049_thumb.png

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam. Na giełdzie Betfair siedzę już ładnych parę lat. Trochę wygrałem, trochę przegrałem, jedno jest pewne.... zdobyłem spore doświadczenie (a przynajmniej tak mi się wydaje). Generalnie uważam, i

Moim zdaniem z tym stawianiem sobie celu w tradingu jest jak w życiu, większość ludzi tego potrzebuje. Musimy wiedzieć dokąd zmierzamy, co chcemy osiągnąć itd to jest bardzo motywujące, zmusza Nas do

Czytałem już sporo blogów, ale nigdy nie zrozumiem idei stawiania sobie celu w postaci określonej sumy :-). Osiągnięcie tego progu większego znaczenia nie ma (i tak każdy dobrze wie bez tego jak mu id

Posted Images

PSV ostatecznie sprzedane po 1,72 co dało poniższy rezultat:

post-332-0-69803000-1352297491_thumb.png

Kolejna propozycja to back Betis

post-332-0-57887100-1352297498_thumb.png

Kupiłem po 1,88 choć troszkę żałuje, że nie wystawiłem tick wyżej. Ale rano sytuacja wyglądała inaczej :)

Póki co nie wystawiam kontry. Poczekam do wieczora, może do jutra :)

Odnośnik do posta

Również siedzę z backiem na Betis po 1.88, z piątkowym propozycji ta wydaje się najciekawsza jeśli chodzi o rynki MO. Ze sportowego punktu widzenia ta propozycja wydaję się być pewną inwestycją, zobaczymy co faktycznie z tego wyjdzie.

Odnośnik do posta

Mój setny post na forum :) I kolejna propozycja. Tym razem Bundesliga i spotkanie Freiburg - Hamburger.

Typ: back Freiburg @ 2,12

post-332-0-12230500-1352405645_thumb.png

Jeszcze druga propozycja, w której nie biorę udziału ale wygląda bardzo ciekawie.

Lokeren - Std Liege

Typ: back Std Liege @ jak najwyżej, polecam 2,68 - 2,70 o ile ktoś kupi :)

post-332-0-02956500-1352405683_thumb.png

Odnośnik do posta

Ładnie Ci to idzie, tylko jest jeden mankament tej metody. Jesli będziesz chciał w przyszłości zwiększyć stawki, to takie rynki jak np Standard niestety, ale trzeba będzie odpuścić. W każdym razie życzę dalej powodzenia i na pewno będę śledzić bloga :)

Odnośnik do posta

W końcu zagościłem na obydwu powyższych rynkach. Niestety dziś coś mi na nich zaczęło "śmierdzieć" i oba oddałem na zero :) Poszukamy czegoś lepszego na weekend :)

Odnośnik do posta

Malaga wg mnie nie trafiona. Kupiłem na górce, a w tej chwili rynek przestał mi się podobać. Kolejne potwierdzenie tezy, że dobry zakup jest najważniejszy, a trend to sprawa drugorzędna. Podsumowując oddałem ze stratą :)

Odnośnik do posta

Pora na małe podsumowanie ubiegłego tygodnia.

post-332-0-87744200-1352708395_thumb.png

Wynik uważam za satysfakcjonujący. Jeśli wyeliminuje wejścia nieprzemyślane i przestanę się "napalać" powinno być jeszcze lepiej :) Cały czas waham się kiedy sprzedawać zakłady. Czasami jest tak, że jeśli oddałbym kilka h przed meczem, to załapałbym się na ładną windę. Jednak co, jeśli ta winda pójdzie nie w ta stronę??? Póki co staram się sprzedawać albo rano w dniu spotkania, albo jeszcze wieczorem dnia poprzedniego. A efekt jest jaki jest :)

Aktualnie jestem na rynkach meczów towarzyskich.

Holandia - Niemcy: back Holandia @ 2,76

Armenia - Litwa: back Armenia @ jeszcze nie kupiony :)

Odnośnik do posta

Dukat odnośnie twojego wahania proponuję trailing stop - ustawianie stop lossa który gwarantuuje zysk w momencie odwrócienia się trendu, (warunkiem jest posiadanie już jakiegoś zysku) bo po co zamykać pozycje jak można ustawić stop lossa, który w razie czego sam zamknie pozycję z zyskiem, a gdy dobrze przewidzisz rynek możesz dużo zyskać. Stare giełdowe przysłowie prawi "Tnij straty a zyskom pozwól rosnąć",

Ja mam do Ciebie pytanie, czy korzystasz z jakiegoś programu, oraz z jakich wykresów korzystasz do analizy tych podawanych przez betfair?(dopiero zaczynam przygodę z tradowaniem, ale wydają one mi się bardzo nieprzejrzyste i niedokładne)

Pozdrawiam, dobry blog :)

Edytowane przez Peszkin
Odnośnik do posta

Dukat odnośnie twojego wahania proponuję trailing stop - ustawianie stop lossa który gwarantuuje zysk w momencie odwrócienia się trendu, (warunkiem jest posiadanie już jakiegoś zysku) bo po co zamykać pozycje jak można ustawić stop lossa, który w razie czego sam zamknie pozycję z zyskiem, a gdy dobrze przewidzisz rynek możesz dużo zyskać. Stare giełdowe przysłowie prawi "Tnij straty a zyskom pozwól rosnąć",

Ja mam do Ciebie pytanie, czy korzystasz z jakiegoś programu, oraz z jakich wykresów korzystasz do analizy tych podawanych przez betfair?(dopiero zaczynam przygodę z tradowaniem, ale wydają one mi się bardzo nieprzejrzyste i niedokładne)

Pozdrawiam, dobry blog :)

taaa, zamknie. to nie meta trader.

Odnośnik do posta

Dokładnie, zgadzam się z Yavorem. Te wszystkie opcje typu SL, TL, TO itd są świetne w różnych programach, ale tylko do czasu. Jak Wam raz przeskoczy stopa to już wyobrażam sobie ile bluzgów poleci, nie mówiąc już o tym, że program musi być cały czas włączony. Najważniejsze to samemu mieć także takiego stopa w głowie (co czasami bywa najtrudniejsze) i kontrolować rynek ;)

Odnośnik do posta

Gram przez stronkę, więc SL mam ustawionego w głowie :) A co do tych programowych to jest dokładnie tak jak pisali Yavor i Mazitbg. Wszystko super, ale do czasu. :)

@Peszkin

Nie korzystam z żadnych programów. Wykresy na BF są rzeczywiście mylące, gdyż oś pozioma ma zmienną skalę. Zależy ona od ilości transakcji. I tak np oglądając wykres tuż przed meczem i patrząc np na jego początek gracz myśli sobie coś w tym stylu: "ooo był chwilowy wzrost, a potem to już tylko spadało". Nic bardziej mylnego. Patrząc na ten sam wykres ale kilka dni przed meczem można odnieść zupełnie inne wrażenie. Dlatego nie sugeruje się w znacznym stopniu wykresami na BF. Patrze głównie na ruchy bukmacherów oraz oceniam, czy kurs na BF jest warty zakupu. Grając pre play zauważyłem iż prawa handlu są niezmienne, w każdym jego aspekcie :) Najważniejsze to dobrze kupić :) Czyli w tym wypadku po jak najlepszym kursie. Trend ma znaczenie drugorzędne. Oczywiście warunkuje on sam zakup (back lub lay) ale najważniejsze to dobry kurs. To własnie od kursu zależy, czy jest szansa na zysk lub czy ewentualna strata nie będzie zbyt bolesna :)

A tak na marginesie, Holandia pięknie w dół aktualnie poniżej 2,60, a Armenia poleciała niestety beze mnie (stałem na 2,08, można było łapać 2,02-2,04, a aktualnie 1,95-1,98) :)

Odnośnik do posta

Dukat słowa uznania za tego bloga. Również staram się wyłapywać okazje i wchodzić na rynek kilka dni przed meczem ale daleko mi do Twojej skuteczności, niemal każdy rynek na zielono :) pięknie wyłapałeś spadek Holandii, co w spotkaniach towarzyskich wydaje mi się nieco trudniejsze niż w codziennych ligowych/pucharowych rozgrywkach. Śledzę bloga i czekam na kolejne propozycje :)

Odnośnik do posta

Dzięki Dukat za odpowiedz, oraz dzięki Yavor i Mazitbg za zwrócenie uwagi na mankamenty fairbota i stoplossów w nim, głównie to, że program musi być odpalony...

Dukat mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie, czy mógłbyś podać kilka buków których kursami się sugerujesz, pinnacle, sbobet, bet365?

Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam :)

Odnośnik do posta

Holandia sprzedana. Poszło po 2,54. Piękny rynek, oby więcej takich :) Szkoda tylko że nie przyjęło mi całej stawki back :)

post-332-0-41439400-1352814239_thumb.png

Kolejna propozycja, to rynek Liorent - Lille.

Typ: back Lille

Udało mi się złapać troszkę po 2,56. Reszta stała na 2,54 ale postanowiłem opuścić na 2,52.

Peszkin, głownie patrze na kursy Pinnacle, Sbobet, 5Dimes, ale zwracam również uwagę na najwyższe dostępne kursy. I jak wydaje mi się, że jest za wysoko, a dodatkowo generalnie trend spadkowy to wchodzę :)

Edytowane przez Dukat
Odnośnik do posta

Ostatnio krucho u mnie z czasem, więc wrzucam tylko wyniki z dwóch rynków.

post-332-0-79122200-1352997218_thumb.png

Pierwszy z nich bez problemu mógł być na zielono, jednak potrzebowałem szybko wyciągnąć pieniądze, aby jak najwięcej wrzucić na drugi. Co jak widać opłaciło się :)

Póki co obserwuje i czekam :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.