Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tydzień 10 Dzień 62 (25.09.2012) Ostatni tydzień zagrałem stosunkowo niewiele rynków, cieszy natomiast, że pomijając jeden rynek, który dobrałem za namową innej osoby, wszystkie pozostałe udało

Witam wszystkich, Dosyć długo nosiłem się z zamiarem założenia bloga i doszedłem do wniosku, że nadszedł najwyższy czas by spróbować swoich sił. Bukmacherką zajmuję się od przeszło 12 lat, nat

Zgodnie z moim porannym wpisem, chciałbym nadmienić elementy których trzymam się lub też staram się trzymać w swojej grze, tak by pozwoliła mi ona osiągnąć jak najlepsze rezultaty. Oto moja pars

Posted Images

Na 100% to nie soft, SL dziala tutaj tak ( przynajmniej z tego co pamietam) ze np ustawiles SL na 3,15 to nie znaczy ze on Ci skonczy transakcje po takiej cenie tylko po takiej jaka jest dostepna, moze to w tym blad. Betfair to nie forex ze to dziala tak "jak trzeba".

Wogole odradzam stosowac SL , to raczej nie ma sensu, przebije luke i wezmie Ci 10 tickow wyzej niz bys chcial, zwlaszcza jak widze na takich malo plynnych rynkach,

Ps. Piekne transakcje na 400 m zrobiles, gratuluje.

Odnośnik do posta

osobiscie sl nie stosuje (bynajmniej nie tego z geeka, bardziej tego w glowie), ale jesli dziala on tak jak tick offset to wlaczajac go zapisuje sie do wystawionej kwoty. znaczy to mniej wiecej tyle, ze przy wlaczonej opcji wystawiajac kase bedzie ona do niej przypisana i pozniejsze wylaczenie w aplikacji nie zmieni tego, ze zadziala. tak samo przeciwnie - gdy najpierw wystawimy kase, a pozniej zaznaczymy opcje - nie zadziala, trzeba bedzie kontrowac manualnie.

Odnośnik do posta

slav ,ja juz nie pamietam jak to ustawialem ,ale przecwicz sobie SL (w ogole kazda funkcje )na training mode .

Cos mi tam swita ,ze cos sie tam odhaczalo ,jak tego nie zrobiles ,to wystrzeliwalo chyba dwa zlecenia SL ,jedno zwiazane z poprzednim a drugie z aktualna transakcja .Trzeba bardzo uwaznie przeczytac instrukcje .Przyznaje ,ze to troche crazy .

Drabine tez powinienes miec ustawiona tak ,zeby bylo widac co geek robi .Kieruje sie on zupelnie inna logika niz np BAngel.

Zlecenia dzialan ,z multitoola ,wyskakuja np. na panelu menu i trzeba je recznie kasowac ,nie wystarczy "wyczyscic " multitoola.

Odnośnik do posta

slav ,ja juz nie pamietam jak to ustawialem ,ale przecwicz sobie SL (w ogole kazda funkcje )na training mode .

Cos mi tam swita ,ze cos sie tam odhaczalo ,jak tego nie zrobiles ,to wystrzeliwalo chyba dwa zlecenia SL ,jedno zwiazane z poprzednim a drugie z aktualna transakcja .Trzeba bardzo uwaznie przeczytac instrukcje .Przyznaje ,ze to troche crazy .

O ile mnie pamięć nie myli to chyba trailing jest za to odpowiedzialny. Ostatnio właśnie kiedy włączyłem SL i złapało mnie na 1 tick to GT wystawił stawkę po raz drugi i ponownie zadziałał SL powiękswzając reda o kolejny tick. A jeśli to nie to to być może funkcję Place Stop At + trzeba ustawić na 0

Edytowane przez Kornik1985
Odnośnik do posta

W tym wypadku Slav to nie soft zepsuł Ci trade, tylko tak naprawde Ty wyłączając SL :) Zakładasz stop lossa to się go trzymaj, wg swoich zasad ;P

Nie zgodzę się :) jak widzę, że i tak nic nie będzie z tradu, wolę wyjść z mniejszą stratą, niż tą którą założyłem sobie przed wejściem w zdarzenie i zachować funduszę na jakąś lepszą transakcję.

Na 100% to nie soft, SL dziala tutaj tak ( przynajmniej z tego co pamietam) ze np ustawiles SL na 3,15 to nie znaczy ze on Ci skonczy transakcje po takiej cenie tylko po takiej jaka jest dostepna, moze to w tym blad. Betfair to nie forex ze to dziala tak "jak trzeba".

Wyższej ceny nie zaakceptuje, ponieważ stop loss wysyła tylko zakład na tyle ticków do góry lub dólu jak zostało ustawione, chyba, że jest odznaczona opcja Place Stop At + z ilością ticków które mogę zaakceptować powyżej tego co było w Stop Loss.

W najgorszym scenariuszu, gdy przyjdzie spora winda, Stop Loss się ustawi, ale nigdy nie zostanie zmatchowany :(

osobiscie sl nie stosuje (bynajmniej nie tego z geeka, bardziej tego w glowie), ale jesli dziala on tak jak tick offset to wlaczajac go zapisuje sie do wystawionej kwoty. znaczy to mniej wiecej tyle, ze przy wlaczonej opcji wystawiajac kase bedzie ona do niej przypisana i pozniejsze wylaczenie w aplikacji nie zmieni tego, ze zadziala. tak samo przeciwnie - gdy najpierw wystawimy kase, a pozniej zaznaczymy opcje - nie zadziala, trzeba bedzie kontrowac manualnie.

Tego to powiem szczerze nie wiedziałem, muszę doczytać w instrukcji, ale wydawało mi się, że jak wyłącze Stop Loss to program absolutnie nie ma prawa wracać tych pieniędzy, które były wcześniej ustawione w miejscu x, tylko wszystko anuluje i zakład jest matchowany do manualnego zamknięcia transakcji.

Drabine tez powinienes miec ustawiona tak ,zeby bylo widac co geek robi .Kieruje sie on zupelnie inna logika niz np BAngel.

Zlecenia dzialan ,z multitoola ,wyskakuja np. na panelu menu i trzeba je recznie kasowac ,nie wystarczy "wyczyscic " multitoola.

Na Stop Loss o ile dobrze pamiętam, należało tylko zaznaczyć Hedging, co oznaczało, że program zamykał transakcję na podstawie całego rynku i wszystkich razem a nie poszczególnych pojedyńczych zakładów przyjętych, co nie zmienia faktu, że muszę jeszcze raz prześledzić instrukcję i upewnić się dokładnie co zrobiłem źle (o ile to moja wina, bo w przeszłości miałem już podobną sytuację i pisałem do The Geek i on sam przyznał, że to wina softu, ale nie był w stanie wytłumaczyć co się stało). Wersja treningowa będzie chyba też dobrym pomysłem by zobaczyć czy coś takiego samego stanie się w innych warunkach.

O ile mnie pamięć nie myli to chyba trailing jest za to odpowiedzialny. Ostatnio właśnie kiedy włączyłem SL i złapało mnie na 1 tick to GT wystawił stawkę po raz drugi i ponownie zadziałał SL powiękswzając reda o kolejny tick. A jeśli to nie to to być może funkcję Place Stop At + trzeba ustawić na 0

Place Stop At + mam na 0, więc to napewno nie to, ale muszę poczytać trochę o tym trailingu, bo wychodzi na to, że może to właśnie z winy tej opcji tak się zakończyła cała sytuacja.

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za cenne uwagi.

SLAV

Odnośnik do posta

slav ,pisalem tak na szybko ,przed wyjsciem z domu ,wiec nie dopisalem rady ,ale wczesniej chyba o tym wspominalem .

Zamiast SL uzywaj stop entry do zabezpieczenia otwartej pozycji(ja tak robie ) ,wtedy na glownym panelu pokaze Ci sie co stoi w kolejce ,wszystko widac jak na dloni ,w kazdej chwili mozna skasowac dostawic nowe .

Do SL klasycznego zaznaczyc chyba trzeba kasowanie wszystkich zakladow ,kiedy rynek jest hedgowany .Moze cos jeszcze ,matiasowi kiedys to tlumaczylem ,mial uczyc innych -wypowiadal sie na ten temat tutaj ,ale widocznie ma krotsza ode mnie pamiec ;)

Co do traila Kornik ,to nie to ,co ma piernik do wiatraka .

Edytowane przez kapitansb
Odnośnik do posta

Dzisiaj brałem udział w 5 rynkach, cały czas nie mogę się przełamać i zagrać trochę odważniej, z czym wiążą się mniejsze zyski, ale i mniejsze straty.

Podobnie jak dwa dni temu, dzisiaj przede wszystkim patrzyłem gdzie ludzie widzą value na dane zdarzenie i starałem się ustawiać trochę ponad tą wartość, w niektórych przypadkach ta strategia się sprawdziła w innych ze względu na zachłanność, udało się uszczknąć mniej z rynku.

Poniżej zamieszczam skany przed rozpoczęciem transakcji i po, tak by było można porównać reakcję rynku.

Kilku transakcji trochę szkoda, w szczególności Monaco - Stepanek ładnie spadało, ale tak to jest jak człowiek nie ma całego dnia by siedzieć przed kompem.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-61141600-1345064078_thumb.jp

post-2502-0-30298800-1345064083_thumb.jp

post-2502-0-31886100-1345064102_thumb.jp

post-2502-0-46660200-1345064112_thumb.jp

post-2502-0-67714700-1345064174_thumb.jp

post-2502-0-94749100-1345064182_thumb.jp

post-2502-0-83939400-1345064189_thumb.jp

post-2502-0-31061100-1345064200_thumb.jp

post-2502-0-90936900-1345064210_thumb.jp

Odnośnik do posta

Okej Slav, źle doczytałem i nie dostrzegłem "gdybym został dłużej" ;)

Tak kapitan, ma być tak jak na screenie. Gdzieś jeszcze go mam,ale odkąd nie używam Geeka to się zapomina takie rzeczy.

Odnośnik do posta

Proponuje więcej narcyzmu i następne fora z własnymi tematami wtedy ego będzie jeszcze wieksze

Chciałem odpisać na twoją wiadomość na skrzynce, ale jako, że nie chciałeś, a nie chcę śmiecić w innych tematach, napiszę tutaj.

Zabawne, że o tym mówisz. Rozumiem, że twoja analiza osobowości została wyciągnięta na podstawie tylko kilku postów które napisałem :) ?

Narcyz powiadasz rolleyes.gif , jeżeli takie wnioski wyciągnąłeś, nie będę starał się zmieniać twojego zdania,ale fakt, że osoba która uważa się za doświadczonego typera, podsumowuje wartość danego tradera, po zaledwie 14 rynkach w których dana osoba uczestniczyła, świadczy o sporej niewiedzy.

Twierdzisz, że liczy się zysk, ale zapominasz, że samo słowo zysk nie ma żadnego znaczenia, pod warunkiem, że dodasz do niego zwrot krótko lub długoterminowy.

Jeżeli w twoich oczach dobry trader to taki, ktory potrafi ugrać w tydzień 1000 Funtów, po to by na drugi cały bank stracić to jest to oczywiście osobista opinia.

Ps. Nigdy nie twierdziłem, że jestem dobrym lub bardzo dobrym traderem, jeżeli tak było to bardzo chętnie zobaczył bym cytat ze swojego bloga. Mam świadomość, że jest sporo osób, które zarabiają na tym sporcie wielokrotności tego o czym ja myślę w swoim planie, co nie zmienia faktu, że blog założyłem nie po to by się pochwalić swoją wiedzą, ale sam dla siebie coś zrobić, by mieć zapisek swoich przemyśleń.

SLAV

Odnośnik do posta

Chciałem odpisać na twoją wiadomość na skrzynce, ale jako, że nie chciałeś, a nie chcę śmiecić w innych tematach, napiszę tutaj.

SLAV

Pięknie zrobione, jeszcze ktos wpadnie na pomysł, że zachciało mi sie dyskusji na privie z kims takim :-D

Tutaj screen z godzinami dla jasności.

post-741-0-39988500-1345133041_thumb.jpg

Po drugie masz rację nie byłem zainteresowany dyskusją więc skorzystałem z możliwości zablokowania usera.

Narcyz powiadasz , jeżeli takie wnioski wyciągnąłeś, nie będę starał się zmieniać twojego zdania,

SLAV

To czemu usilnie to robisz pisząc privy, wałkując to w swoim temacie i szukając ataków na swoją osobe w innych tematach. Tego ostatniego przyznam szczerze jeszcze nie widziałem :-D

Poza tym to co miałem do napisania, już napisałem, ale skoro nie czytasz lub brak zrozumienia to nie mój problem.

Odnośnik do posta

Dzisiaj brałem udział w dwóch rynkach tenisowych, jak również zacząłem swoją przygodę z golfem.

Na meczu Fish - Stepanek, udało ugrać się 11 ticków co przyniosło 4.24 GBP z zainwestowanych 50, co dało około 8.5% zwrotu.

Na drugim meczu, między Peng i Kvitovą, nie udało się ugrać nic, ale przegrana stawka stosunkowo niewielka, bo -1.50 GBP.

Motywacja ku graniu Stepanka była taka, że w wielu miejscach wspominano, że value na niego było na poziomie między 2.60 - 2.70, mi udało się zagrać 2.78, więc powyżej tego co było uważane za dobry kurs.

Granie drugiego zdarzenia ma podobne uzasadnienie co w pierwszym przypadku, kurs na Peng miał być warty grania przy poziomie 2.50 - 2.60, udało się nawet zagrać 2.75, ale nic z tradu nie wyszło i trzeba było ciąć straty.

Poniżej zamieszczam skany jak rynek wyglądał przed rozpoczęciem transakcji i po jej zakończeniu, w kolejnym poście postaram się podzielić wrażeniami z pierwszego dnia grania golfa i rezultatów z tej gry.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-71870500-1345147225_thumb.jp

post-2502-0-36011200-1345147232_thumb.jp

post-2502-0-17020600-1345147241_thumb.jp

post-2502-0-32480900-1345147250_thumb.jp

post-2502-0-54664100-1345147259_thumb.jp

Odnośnik do posta

Pierwsze kroki postawione na rynkach golfowych przyniosły trochę doświadczenia i zysków.

Udało się zagrać Carla Petterssona który był zaliczany do faworytów przed rozpoczęciem imprezy. Kupiłem go za £3 przy kursach 20, 21 i 22, na wszystko po Funcie, z czego już po pierwszym dniu udało się odsprzedać zakład z powrotem, z zyskiem £10.44. (zysk 350%)

Do tego zagrałem Tima Clarka w sumie za £1, pół Funta po kursie 32 i pół Funta po 34, całość sprzedałem z £1.17 zysku, sprzedając po kursie 15, ale gdybym chwilę poczekał, udało by się sprzedać nawet po kursie 9.4 zdobywając dodatkowe fundusze. (zysk 120%)

Udało się zagrać również Sergio Garcia za £1, pół funta po kursie 38 i pół Funta po kursie 40, odsprzedając go po kursie 30, zyskując na transakcji £0.30. (zysk 30%)

Mam jeszcze kilka transakcji otwartych na rynku, ale zagrane są po £0.10 każda, więc szansa na straty są dosyć niewielkie, a w przypadku, jeśli któryś z zawodników po danym dniu zacznie dobrze grać, jest szansa odsprzedania zdarzenia z niewielkim zyskiem.

Podsumowując, na chwilę obecną, z zainwestowanych £5.90, udało się uzyskać zysk na poziomie £12. czyli 200% od wkładu.

Poniżej zamieszczam skany zagranych zdarzeń.

Jutro postaram się dokonać bilansu za wszystkie rynki w których dotychczas uczestniczyłem i jak to się ma to mojego planu zakładanego na początku gry.

Pozdrawiam,

SLAV

post-2502-0-94440200-1345148694_thumb.jp

post-2502-0-18696800-1345148730_thumb.jp

post-2502-0-94983500-1345148750_thumb.jp

post-2502-0-56545600-1345148766_thumb.jp

Odnośnik do posta

Maverick i Liver nie wiem jakie Was zazylosci lacza ze Slavem w privach czy poza forum ale chyba troche za bardzo usiedliscie na chlopaka. Blog prowadzi bardzo sumiennie, wielu poczatkujacych Traderow bedzie moglo sie tu duzo dowiedziec. Sam nie wiem co Was tak drazni - jesli jest az tak zle to poprostu omijajcie to miejsce szerokim lukiem.

Odnośnik do posta

cycu ja juz odpuscilem, wypowiedzialem sie jedynie co do wklejania pma na forum, co chyba sam przyznasz ze normalne nie jest. A propo bloga, jest bardzo dobrze, wartosc merytoryczna jest na bardzo wysokim poziomie, do tego nigdy nie mialem zastrzezen.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.